Fire personer til sjukehus etter kollisjon: – Står biler på kryss og tvers over hele distriktet

Artikkelen er over 1 år gammel

Med snøfallet følger det en god del trafikale utfordringer over hele fylket. Politiet forteller at de får mange meldinger.

DEL

Politiet i Innlandet har allerede sendt ut flere meldinger om trafikkuhell i Oppland og Hedmark. Like før klokka 09.00 smalt det på riksveg 25 i Hamar ved avkjøringen til Ilseng.

Fem kjøretøy var involvert i ulykken, inkludert en buss, og fire personer me sendt til sjukehus for en sjekk. To av bilene må berges.

– Det var flere kjøretøy involvert, men det skal ikke være snakk om alvorlig personskader. Det er vanskelige kjøretøy, men jeg vil ikke spekulere i om det var årsaken til ulykken, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft til Østlendingen.

Han forteller at politiet får inn mange meldinger etter all snøen som er kommet gjennom natta.

– Det står biler på kryss og tvers over hele distriktet, sier han.

– Vi har mange meldinger om mindre uhell, og vi gjør vårt beste for å se på de grøvste tilfellene. Oppfordringen til folk er at de må tilpasse farten og atferden til forholdene.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for hele Hedmark på grunn av de vanskelige kjøreforholdene. Når det slutter å snø i ettermiddag, ville det ligge opp mot 20 centimeter på bakken.

– Gjør politiet noen spesielle forberedelser til slike dager?

– Nei, vi som politietat iverksetter ikke spesielle tiltak annet enn at det tilgjengelige bilene vi har, ønsker vi da å ha ute på vegene. Det er vegmyndighetene som er ansvarlig for å sikre at forholdene er gode.

Artikkeltags