Tidligere Nokas-raner skal lede travklubb

Ny leder: Kjell Alrich Schumann er ny leder i Åsnes og Hof Travklubb. Hestekaren satser friskt, og vil ha tilbake en aktiv travklubb. Foto: Kenneth Mellem

Ny leder: Kjell Alrich Schumann er ny leder i Åsnes og Hof Travklubb. Hestekaren satser friskt, og vil ha tilbake en aktiv travklubb. Foto: Kenneth Mellem

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kjell Alrich Schumann skal løfte Åsnes og Hof Travklubb opp på et nytt nivå. Som nyvalgt leder vil han at klubben skal vokse.

DEL

Kjell Alrich Schumann har sittet i styret i travklubben i flere år, og før årsmøtet var det enighet om at han skulle lede klubben videre.

Schumann forteller til Glåmdalen at han har ambisjoner om at klubben skal vokse igjen, og at han skal få til dette som leder.

– Vi har 40 medlemmer nå, og har fått flere den siste tiden. Jeg ser i de gamle bøkene at vi har vært oppe i det dobbelte, sier Schumann, som selv startet med travhester hjemme på Finnskogen etter at han slapp ut fra forvaring for Nokas-ranet.

Fortid er fortid

Nå ser han framover også med travklubben, og lar fortid være fortid. Slik føler han at folk i nærmiljøet også tenker, og derfor tok han på seg ledervervet i travklubben.

– Jeg er klar for å løfte travklubben opp igjen, og det skal være muligheter for å revitalisere Åsnes og Hof Travklubb. Først må vi få se på baneforholdene i Hof og gjerne få til mer aktivitet der igjen. Det er ikke bare vi her lokalt som sliter med rekruttering og medlemstall. Vi må snu utviklingen og få opp medlemstallet, mener Schumann.

Han er klar til å ta imot innspill til aktiviteter og hva som skal til for å markedsføre klubben igjen. Han ser blant annet for seg en «reklamevegg» på travbanen der firmaer og bedrifter som har bidratt, får navnet sitt.

– Travmiljøet er ikke så aktivt som det var en gang. Men får vi gjort noe med travbanen og sjekket grunnen der, fylt på mer grus og arrangert noen stevner og treff, så vil det hjelpe, sier Schumann til Glåmdalen.

Snekring og hest

Han ser blant annet for seg stevner med ponnier. Han er i ponnimiljøet i Stavanger gjennom ungene sine der, og ser at dette er veldig populært. Slik vil han gjerne få til i Åsnes også.

Schumann har i dag fem travhester hjemme på bruket hos foreldrene på Åsnes Finnskog. En av dem, en to år gammel hingst, er i gang med å bli trent opp for et mønstringsløp til sommeren. I tillegg har han to hopper med franske aner som han har veldig stor tro på.

– Det går mye i hest her om dagen. I tillegg prøver jeg å snekre litt også. Og jeg er på offensiven for Åsnes og Hof Travklubb, og nå vil jeg at de unge med hest skal få slippe til, sier Kjell Alrich Schumann, og håper det ikke tar for lang tid før det er stevne i Hof igjen.

Hestedrømmen blir virkelighet 

Artikkeltags