Wollebæk skrev travhistorie

VANT: Tor Wollebæk kusket Lannem Silje ytil seier på Solvalla.

VANT: Tor Wollebæk kusket Lannem Silje ytil seier på Solvalla.

Artikkelen er over 4 år gammel

Tor Wollebæk fra Stange skrev et aldri så lite kapittel i travhistorien da han søndag kusket super-hoppa Lannem Silje til seier i Elitkampen.

DEL

Med seieren i Elitkampen på Solvalla. ble Lannem Silje den første hoppa som har vunnet dette løpet . Her nedkjempet hun kaldblodskongen Tekno Odin og svenskenes beste kaldblodshest Månprinsen A.M.

– Det var en helt enorm prestasjon. Med seierstiden 1,18,8 sprenger Silje en ny grense som første hoppe, som går under 1,20, sa den rutinerte kusken Tor Wollebæk på seremoniplass etter løpet, ifølge VG.

– Silje er et unikum av en hest, og med dette fantastiske publikummet var dette helt klart spesielt, fortsatte hedmarkingen.

Med seieren på Solvalla under Elitloppshelgen, forsterker Lannem Silje påstanden om at hoppa er tidenes beste kaldblodstraver. Mellom 25- og 30.000 mennesker var på plass på Solvalla under Elitloppssøndagen, og fikk oppleve Wollebæk og Lanneim Siljes overbevise seier til 300 000 svenske kroner. Nå har hoppa tjent 5,5 millioner, og hun er bare 5 år.

Artikkeltags