Søndagens strålende solskinn førte til rekordmange skader, på en dag som typisk brukes på å pakke og reise hjem.

1. påskedag er en dag som typisk brukes til å pakke ned og reise hjem. Etter to år med covid- restriksjoner er det ting som tyder på at folk var hungrige etter å utnytte påsken mest mulig. Fra kl. 16:00 påskeaften og de påfølgende 24 timer er det meldt inn 17 skader i Hedmark, der 15 av de er i Sør-Hedmark. Dette er over dobbelt så mange tilfeller som tidligere påsker.

Det skriver Hedmark Røde Kors i en pressemelding.

Bistått ti personer på Budor

I Østerdalen har Rendalen Røde Kors Hjelpekorps vært ute med scooter to ganger siste døgn. Lørdag ettermiddag ble brukt på å hente en uheldig skiløper som hadde skadet ryggen, mens 1. påskedag har gått på å kjøre fram en pasient fra ei hytte uten vinterbrøyta veg.

Søndag ettermiddag var også Os Røde Kors Hjelpekorps ute en tur, da en skiløper trengte bistand i ei skiløype i Dalsbygda.

I andre enden av fylket var Kongsvinger Røde Kors Hjelpekorps på patrulje i forbindelse med russedåp og bisto 3 pasienter lørdag kveld.

På Budor har Løten Røde Kors Hjelpekorps stått parat for å bistå turister både i skibakken, skiløypene og på hyttene. Der har de vært til stede med inntil 14 mannskaper gjennom påska, og bistått 10 pasienter. De kjører også kanner med vann inn til hyttene, slik at hytteeierne sparer ryggen sin på å bære de tunge kannene opptil flere kilometer inn til hyttene sine.

Rammet av sjukdom under en salme

For noen startet påskemorgenen tidligere enn for andre, og for Brøttum Røde Kors Hjelpekorps på Sjusjøen startet dagen kl. 05:00. De bistår hvert år med transport av saft og boller til de som deltar på påskegudstjeneste på Sjusjøfjell i soloppgangen. Etter to års pause var det omtrent 50 personer som tok seg turen opp til fjellet for å få med denne spesielle gudstjenesten i magisk landskap.

Midt i en salme ble dog idyllen brutt da en mann ble rammet av sjukdom og hjelpekorpset ble nødt til å ta seg av vedkommende og transportere han fram til bilveg. Dette ble det første av totalt 4 scooteroppdrag Brøttum Røde Kors Hjelpekorps har utført på Sjusjøen søndag.

I morgen er det fortsatt meldt knallvær, men infosentralen regner med at majoriteten av turistene reiser hjem 2. påskedag og at hjelpekorpsene får tid til å vaske over hyttene sine, og pakke ned den ekstraordinære påskeberedskapen.