(Hamar Dagblad)

I går var første dag Maren Granberg og de andre frivillige på Treffpunkt Hamar hadde åpent etter nedstengingen.

I en tid med mye ensomhet og sosial distansering er det viktig å ha gode trygge møteplasser. I samråd med kommuneoverlegen har vi fått klarsignal om at det er trygt å åpne igjen for fysiske møter for Treffpunkt Hamar. Vi vil hele tiden vurdere ut fra smittesituasjonen om det er forsvarlig å arrangere Treffpunkt, mer er glade for at det er mulig å se hverandre igjen, sier Maren Granberg, gruppeleder på Treffpunkt.

– Vi vil gjøre masse fine aktiviteter, og vi overholder selvsagt smittevernet på Treffpunktene.

– Vi gleder oss veldig, og ønsker både gamle og nye deltakere velkomne, sier hun videre.

Hva skjer på Treffpunkt?

Kreftforeningens Treffpunkt er et tilbud for barn og unge som har noen nær seg som er alvorlig syke, eller som er etterlatte.

Her kan barna treffe andre barn som er i en liknende situasjon. De treffer trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser. Barn som går på Treffpunkt sier de har stor glede av å treffe andre barn som faktisk forstår hvordan de har det.

Terapeutisk effekt

– Jeg synes det er godt å gå på Treffpunkt. Der møter jeg andre barn som har opplevd det samme som jeg har, og der er jeg ikke er alene, sier en deltaker på Treffpunkt.

– Treffpunkt ikke er en terapeutisk gruppe, men mye av det vi gjør har terapeutisk effekt. Det er på barnas premisser og vi gjør det som faller seg mest naturlig for dem, forteller Granberg.

Hun sier videre at dette er et sted hvor barna kan slippe å tenke på sykdom.

– Poenget er at barna får møte andre barn og unge som er i en lignende situasjon. Så kan de bestemme selv om de ønsker å prate om sykdommen eller om de ønsker å prate om andre ting, forklarer hun.

Alle som er nysgjerrig på hva Treffpunkt er hjertelig velkommen til å ta kontakt, sier Granberg.