Gå til sidens hovedinnhold

– Trenger ny regjering hvis Høyres valgløfter skal innfris

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) har merket seg valgløftene til distriktene, som stortingskandidat Anna Molberg (H) la fram i helga. – Det er nødvendig med en ny regjering dersom disse løftene skal innfris, sier Andersen.

Høyres landsmøte sist helg rettet oppmerksomheten mot distriktene i håp om flest mulig Høyre-stemmer der. En liste med 10 punkter for distriktene ble presentert av distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

– Det er selvsagt en liste for hele Norge, men flere av punktene er svært viktige for oss i Innlandet, sa Anna Molberg, Høyres toppkandidat i Hedmark, til Østlendingen.

Hun trakk fram et løfte om bredbånd til alle innen 2025, samt mulighet for den enkelte kommune selv å bestemme om butikkene kan holde søndagsåpent. I tillegg pekte hun på et ønske om å tilrettelegge for mer desentralisert og fleksibel utdanning, samt styrke og videreutvikle studiesentrene i hele landet.

– Gode saker

Stortingsrepresentant Andersen har merket seg den lange listen med valgløfter fra Høyre, men hun har ingen tro på at Høyre vil gjennomføre dette.

– Det er jo gode saker Høyre trekker fram, men partiet har i snart åtte år vist at dette ikke er viktig for dem. Skal det bli noe av satsing på desentralisert høyere utdanning og skikkelig satsing på bredbånd til alle, trenger vi en ny regjering, sier Andersen, som minner om at Høyre har stemt ned SVs forslag om satsing på å få bredbånd til alle, og på å sikre mye mer desentralisert høyere utdanning.

– Manglende vilje

Hun mener videre at Høyre har vist manglende vilje til å vri næringssatsingen vekk fra olje og over på våre muligheter her i Hedmark og Innlandet.

– Nå behandler vi revidert nasjonalbudsjett, og der er det ikke spor av dette. Hvor er pengene til å få i gang mange arbeidsplasser som er gryteklare på Forestia? Hvor er det penger til å få oppstart på mer medisinproduksjon på Curida? spør Andersen.

Les også

Høyre lover bredbånd til alle husstander innen 2025

Kommentarer til denne saken