(Hamar Dagblad)

Klikk på bildene over for å se flere motiver fra det amerikanske bakverkutsalget i Hamar.

– Det har vært hektisk, og jeg forsøker å få til en arbeidsrytme som fungerer. Men det blir noen ganger sene kvelder. Arbeid til midnatt og oppmøte i lokalene klokka 06 om morgenen, sier amerikanske Mary Jørstad.

– Rett valg

I lokaler rett ved tidligere Lille Lone-butikken i Bekkegata har hun hatt sitt amerikanske bakverk-utsalg i gang i en måned.

– En fantastisk start, oppsummerer Jørstad.

– Hvor fantastisk?

– Omsetningen er triplet i forrige måned.

– Jeg forsøker å få til normale arbeidsdager i og med at jeg har barn. Men det har blitt litt mye å gjøre. Hamar-folk har virkelig respondert bra på etableringen og konseptet. Akkurat nå føles det veldig riktig at jeg etablerte meg på Hamar. Et smart valg.

Det var seks år siden Mary flyttet til Norge og Elverum. Hun savnet smaken av amerikanske bakverk og etablerte Americakes Bakery i Elverum. Spesialiteten ble kunstferdige cupcakes og kaker med ekte smørkrem.

– Jeg har fått mange bestillinger på bakverk til private tilstelninger, alt fra bursdager til brylluper.

– Kommer folk innom utsalget?

– Ja, folk er veldig nysgjerrige på hva jeg har å selge. Jeg forsøker å fornye utvalg og smaker annenhver dag. En roterende meny med forskjellige temaer for å gjøre det hele mer interessant.

Da Hamar Dagblad er innom er det iskrem som er temaet på cupcakene som ligger i glassmonter. Ordene «Daim», «Rocky Road», «Chocolate Chip» og «Raspberry» står å lese på lappene som beskriver de utstilte cupkakene.

Vil vokse

– Hva er ambisjonene dine videre?

– Jeg vil være mest mulig involvert i folks hverdag. Folk skal tenke på meg når de skal gjøre noe hyggelig, enten til hverdag eller fest. Og cupkakes er jo perfekte gaver, sier Mary og smiler.

– Alt jeg ønsker er å vokse. Kanskje jeg er nødt til å ansette en person til.