Gå til sidens hovedinnhold

Tronstutomta – aktiv alderdom

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært mye om Tronstutomta i det siste.

Det som går igjen er «grønt» som «grønn lunge», «større grøntområde» og «grønn park». Ordet «grønt» er noe som selger bra.

Bedre hadde det selvfølgelig vært om «grønt skifte» hadde passet inn.

Finner også mye om «aktivitet» som «aktivitetspark» og «naboløkke med aktiviteter»!

Også «møteplasser» er et tema som om at vi kan skape «en sosial møteplass for folk i alle aldre».

Trumfkortet er vel der begrepene både «helse» og «park» er med som i «Tynset Folkehelsepark på Tronstutomta».

Vi finner følgende beskrivelse på Facebook: «Tynset folkehelsepark tar mål av seg å treffe bredt, og parken inneholder områder for rullende aktiviteter som skateboard, rulleskøyter og sykkel, en gapahuk, en scene, benker og bord, amfi-sittebenker, nabolagsbord med grill, bordtennis-område, street basket, nedfelte trampoliner, balanse-lek, klatrevegg, slakk line og masse annet»

Videre: «Det er langt i fra alle som er en del av idrettslivet på Tynset. De som ikke er med der trenger også et tilbud. Det tilbudet kan så absolutt være Tynset folkehelsepark»

Andre innlegg hevder blant annet: «Nå handler det om hvordan dette området kan bli en god møteplass for folk i alle aldre» og «Her kan vi skape en sosial møteplass for folk i alle aldre».

Det må bli meget vanskelig å kombinere alle målene.

«En aktivitetspark for barn og unge bør, dersom den brukes, skape liv og leven som mulig ikke lar seg kombinere med bla «en sosial møteplass for folk i alle aldre».

Stusser mht til det store fokus på dette grønne. På den annen side finner vi at det også er «rom for vinteraktiviteter i Tynset Folkehelsepark». Det finnes en tenkt skisse over parken på Tronstutomta i vinterkledning.

På Tynset ligger snøen lenge og når den er borte og noe før ny kommer er det brunt. Tynset burde hete «Vinterbyen».

Grønt mellom dette en kort periode.

På Facebook finnes et sommerbilde av et pent anlegg i Trondheim. Der er det nok et annet klima enn her på Tynset.

I Kristiansund ble det i 2019 bygd en Skatepark i et museumsområde med cirka 15 minutters gange fra sentrum. Bygd av Betongpark AS. Pris ca 2,3 millioner. Det skal bygges på tak senere slik at det blir en hall som er meget viktig av værmessige årsaker.

Her burde det vært mer fokus på vinter-aktiviteter som curling for barn og ungdom, selv om vi har Sandvoldkoia med gapahuk.

Er det greit og mulig med vinteraktiviteter for barn og unge og samtidig skal virke som sosial møteplass for eldre og med hvilke aktiviteter?

Når barn og ungdom bruker området blir det nedtrapping av snø og da blir det lett mye is på grunn av på Tynset har vi i de siste åra opplevd varmt eller kaldt vær nesten annenhver dag.

Skal det legges kunstgress av plast?

Skal det strøs, varmekabler eller brøytes?

Får håpe dette er bedre forberedt enn laks i Tylldalen?

Iver Strøm
Pensjonist, Tynset

Kommentarer til denne saken