Gå til sidens hovedinnhold

Trysil Ap overrasket av kjapp avtale mellom Sp/SV og Frp

Artikkelen er over 2 år gammel

Trysil Ap hadde så vidt rukket å bryte forhandlingene med Sp og SV før det forelå en avtale mellom de to sistnevnte partiene og Frp. Nå forteller Aps Even Eriksen om hvorfor forhandlingene ble brutt.

Mandag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene mellom Arbeiderpartiet, SV og Sp. Sent mandag kveld ble det inngått et valgteknisk samarbeid mellom SV, Sp og Frp, som sikret at Erik Sletten (Sp) får fortsette som ordfører, mens Stine Akre (SV) blir varaordfører.

– Vi ble overrasket over at Sp og SV fikk til en avtale med Frp så raskt, sier Eriksen, som hadde sett for seg videre forhandlinger.

– Hvorfor ble dere ikke enige med Sp og SV om et politisk samarbeid?

– Av respekt for dem vi forhandlet med, vil jeg ikke gå i detalj om forhandlingene. Jeg kan likevel si såpass at det strandet på uenighet om kommuneøkonomi og næringsutvikling. Vi mener det må iverksettes tiltak som investeringsstopp og bevilgningsstopp, samt at det er nødvendig med sterkere politisk oppfølging av økonomien i kommunen. Når det gjelder næringsutvikling, ønsker vi sterkere satsing på reiseliv uten noen form for tak på antall hytter, sier Eriksen.

Nå ser han fram til å fronte Aps politikk i opposisjon de neste fire årene. Han påpeker at ordføreren ikke har noe politisk flertall bak seg, og han håper derfor gjennomslag for deler av Aps politikk.

Han understreker at han lever godt med at han selv ikke fikk et av de to toppvervene i kommunen.

– Det jeg er skuffet over, er at vi ikke kom i land med en politisk plattform. Jeg ønsker Sletten og Akre lykke til i de to viktige vervene som ordfører og varaordfører, sier han.

Les også

Enighet i Trysil: Senterpartiet inngår samarbeid med SV og Frp

Kommentarer til denne saken