Engerdølen Jan Lillestu er stor fiskeentusiast. Nylig var han ute med kamera og fikk fanget unike bilder av gytende harr i Engerdal.

– Jeg lå to timer og vaka i myra før fisken ble trygg på meg, forteller Lillestu.

SE DEN UNIKE VIDEOEN I ØVERSTE VINDU

Bildene er fanget med et go-pro kamera festet på et stativ.

På filmen kryr det av harr, og Lillestu ligger bare en meter unna med kameraet.

– Det er mest for moroskyld, men det er artig å lykkes. Ved siden av fiske så er filming en stor hobby, forteller Lillestu.

Han forteller at det er en blanding av flaks, tålmodighet og kunnskap om fisken som gjorde at han lykkes i å fange bildene.

Unike bilder

Filmen er allerede publisert på fiskesiden fishspot.no, og Gudmund Nygaard som driver siden, karakteriserer bildene som helt unike.

– Det er uvanlig. En ting er å fange fisken med kameraet på denne måten, men han har fått filmet akkurat i det fisken gyter og det er uvanlig. I tillegg er det svært gode bilder, sier han.

Fiskefeber i Engerdal

– Sportsfiske er Hedmarks viktigste aktivitet for sommerturisme, og attraktive sportsfisketilbud gjør at mange tilreisende fiskere reiser til Hedmark, noe som i sum betyr ganske mye for lokal verdiskaping, forteller Nygaard.

I Engerdal omsettes det årlig for rundt to millioner kroner bare i salg av fiskekort.

Jan Nordvålen i Engerdal fjellstyre forteller at fiskesesongen i Engerdal nå så smått er i gang.

– Vi får veldig mye henvendelser fra folk om dagen som lurer på om det er klart for å fiske. Elva er fortsatt litt stor, men vi hører rykter om at det lures opp noe fisk på flere plasser, sier Nordvålen.

Han forteller at isen nå er borte fra de aller fleste sjøene i området.

Salg av fiskekort har lenge vært blant Engerdal fjellstyrets største inntekter, og årlig selges det mellom 7.500 og 8.000 fiskekort på statsallmenningen i Engerdal.

I 2013 solgte fjellstyret fiskekort for 2,27 millioner kroner.