Fjellgutta AS har måkt snø i en måned i strekk

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Siden starten i 2011 har Fjellgutta AS i Trysilfjellet gått så det suser. De har måkt snø i snart en måned i strekk, og er allerede fullbooket for hele sommeren.

DEL

Det vesle selskapet Fjellgutta AS ble stiftet av de fem eierne av sportsbutikken Sport Lodge'n, med filialer i både Fageråsen og på sørsiden av Trysilfjellet.

Med vaktmestertjenester, hytteettersyn og ikke minst snømåking har de mer enn nok å gjøre hele året gjennom. I fjor var omsetningen på fem millioner kroner; en økning på en million fra året før.

SE VIDEO I ØVERSTE VINDU

– Det går veldig bra, men så jobber vi mye også, sier daglig leder Håvard Lunde.

Lager arbeidsplasser

Fjellgutta startet i juni 2011, og er med det inne i sitt tredje år som altmuligmenn i fjellet.

– Vi har alt. Tanken er at turistene bare trenger å huske ett telefonnummer, og så ordner vi alt. Vi har avtaler med elektrikere, rørleggere, murere og flisleggere, og så bygger vi selv, forteller Lunde.

Som daglig leder er han den eneste av eierne som jobber i Fjellgutta på fulltid. Med seg har han to ansatte som jobber 100 prosent, og i tillegg kommer hjelp som leies inn til snømåking om vinteren og hyttebeising om sommeren.

– I sommer var vi sju mann som beiset hytter på full tid. Det er de samme som jobber i butikkene om vinteren. Vi ønsker å ha de samme i butikken år etter år, så det var litt derfor vi startet dette; for å kunne tilby de sesongansatte jobb hele året. Og så er det bra at turistene er borti folk som prater Trysildialekt, og ikke bare svensker, sier Lunde.

– Jo flere som betaler skatt hit, jo bedre må det være for kommunen.

Vil utvide

Lunde har jobbet i Trysilfjellet siden 1987, og han og de andre i Sport Lodge'n har god kjennskap til hyttefolket.

– Vi kjenner så mye folk at vi ikke trenger å markedsføre oss, og vi har så mange forespørsler at vi har måttet si nei. Da vi startet trodde vi at det skulle bli en høysesong, men vi har det like travelt hele tida, sier han.

Allerede nå, i februar, har de full jobb med hyttebeising til seks personer, hele sommeren igjennom. Det å kunne ordne opp, uansett hva det er, blir satt pris på av hyttefolket.

– Vi ser veldig lyst på framtida. Det er flere og flere som kommer til oss, og det er vi takknemlige for. Men vi må være ydmyke også. Vi må gjøre det vi tar på oss, og ikke surre og tulle, og tro at ingen får vite om det, sier Lunde.

På sikt er tanken å kunne utvide og ansette flere.

– Pila peker oppover. Det som stopper deg er hvor mye tid du vil legge i det selv. Dette er en 24 timers jobb, 356 dager i året, hvis du vil. Men det er artig, og vi møter bare trivelige folk. Vi må ta vare på turistene, for uten dem blir Trysil stille.

Snøen ligger tungt på hyttetakene, og det er tredje gang i vinter at Jan Morten Vestli måker av takene på hyttene på Fagertoppen. Her er det 52 leiligheter fordelt på 20 hus.

– Jeg begynner å bli litt sliten. Men det går greit, jeg er ikke så støl i armene, sier Vestli.

SE VIDEO AV HVERDAGEN TIL FJELLGUTTA AS HER:

Artikkeltags