Gå til sidens hovedinnhold

– Nå lykkes det for filmskaper Lie

Artikkelen er over 10 år gammel

Regissør Lars Erik Lie blir nok ikke rik med det første, men skrekkfilmen han spilte inn i Trysilskogen er i ferd med å oppnå mer oppmerksomhet enn han hadde turt å drømme om.

– Jeg har på et vis hatt trua på filmen, men hadde nok ikke ventet dette, sier regissør Lars Erik Lie.

Skrekkfilmen, eller Slasher/exploitation-filmen, som er den korrekte termen på “The thrill of a kill” har kostet snaut 30.000 kroner og lage, og et ukjent, men i følge Lie enormt antall timer siden den ble påbegynt i 2006.

Del på Facebook

– Vi har gjort filmen på et skolissebudsjett. I filmbransjen er det sånn at det meste under en million kroner regnes som lavbudsjett. Vi har brukt under 30.000 kroner, sier Lie.

Men nå er det hele i ferd med å gi avkastning.

Det danske distribusjonsselskapet Another World Entertainment har siden første smakebit vist interesse for filmen, og etter at de mottok den ferdige filmen i høst har de nå gitt signaler på at de kommer til å utgi filmen.

– Jeg har vært i kontakt med den norske delen av selskapet og fått tilbakemelding på at de likte filmen og mest sannsynlig gir den ut.

– Det vil sikkert ikke gi meg den store økonomiske fortjenesten, men det vil få den ut til folk på en måte som ville vært både tidkrevende og dyr for meg om jeg skulle gjort det sjøl. Og på et vis er det da også et slags kvalitetsstempel, sier Lie.

Bare èn tidligere amatørfilm

– Vi har fått en demo-versjon av filmen og vi vurderer å gi den ut, sier markedsansvarlig, Marius Olsen i VME-Norge, som er en underavdeling av danske Another World Entertainment.

– Vi har mye filmer i denne sjangeren, men på amatørfilmnivå har vi tidligere bare sluppet en norsk film, sier han.

Det er filmen “Hora” fra 2009, som i sin tid kostet 240.000 kroner å lage, og var Norges første langfilm innen sjangeren.

Premiere på filmfestival

I tillegg til dette ble regissøren også nylig kontaktet av den ny-oppstartede filmfestivalen Ramaskrik i Trøndelag.

– De hadde lest en omtale av filmen og ønsket å se hele filmen. Jeg sendte en demo og fikk svar for en uke siden at de ønsket å kjøre visning på festivalen. Det blir den offisielle premieren, sier Lie.

På Ramaskrik festivalens hjemmesider omtales filmen slik:

“ Filmen er i sin helhet spilt inn i Trysil og er produsert av ildsjelene i Violence Productions.

Filmen er, i likhet med “The Woman” som også vises på Ramaskrik, veldig drøy.

Det hadde vært lett å feie det bort som morsom splatter hadde det ikke vært for imponerende godt skuespill av han som spiller morderen her.

Han er skremmende normal og naturlig og det er det som for meg gjorde filmen veldig vond å se på.

Det ser ut som at norsk undergrunnshorror følger i franskmennenes fotspor og pusher grenser langt, og gjør det godt."

Denne visningen får 18 års aldersgrense på Ramaskrik”.

Kommentarer til denne saken