Krever strakstiltak i Slettås

Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug har fått med seg fem andre ordførere i Hedamrk til å klage på rovviltnemndenes vedtak om lisensfelling på tre ulv. Ordførerne vil ta ut flere.

Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug har fått med seg fem andre ordførere i Hedamrk til å klage på rovviltnemndenes vedtak om lisensfelling på tre ulv. Ordførerne vil ta ut flere. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Flere ordførere i Hedmark har nå gått sammen om en klage på rovviltnemndenes vedtak om lisensfelling på tre ulver utenfor ulvesonen. De krever også strakstiltak i Slettås.

DEL

Allerede har flere organisasjoner klaget på rovviltnemndenes vedtak om å felle en kvote på tre ulver utenfor ulvesonen under årets lisensjakt på ulv.

LES OGSÅ: Lisensjakt på tre ulver, NORSKOG vil ha jakt innenfor ulvesonen, Vil utvide ulvejakta

Nå kaster flere Hedmark-kommuner seg inn i debatten.

Med Trysil i spissen, klager nå Engerdal, Trysil, Stange, Folldal, Os og Løten vedtaket inn for Miljøverndepartementet.

- Det burde gis fri kvote i lisensfellingsområdet utenfor ulvesonen i jakttiden og det må dessuten gjøres snarlige forvaltningstiltak rettet mot familiegruppen i Slettåsreviret, skriver ordførerene i de seks kommunene i sin klage.

Ordfører i Trysil, Ole Martin Norderhaug, er glad han fikk med seg så mange ordfører på klagen.

- Budskapet er tydelig. Bestandsmålet er åpenbart nådd og det er dermed rom for å ta ut flere dyr og igangsette strakstiltak i Slettås.

Bakgrunn for klagen er situasjonen som har oppstått i grenda Slettås i Trysil, der lokalbefolkningen føler seg truet av stadig mer nærgående ulv.

BAKGRUNN: Alle står samlet mot ulven

- Det politiske Trysil har forståelse for bekymringene i Slettås, for her nytter det ikke å diskutere erstattningssaker og slik ting. Dette rører ved noe helt fundamentalt, nemlig at folk er redde for barna sine, sier Norderhaug.

Artikkeltags