-Alle de unge spiller!

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

-Nei, det er da vel ingen ungdommer her som ikke spiller noe!

DEL

Uttalelsen kommer fra Grete A. Steigen som sammen med resten av folket i Sømådalen i helga klemte til med Sømådalsopplevelser for niende gang.

Det vil si, det er det det heter nå, etter å å ha startet som en helg med irsk musikk i 2002.

Viktig inspirasjon

Irske Timmy, Tara, Triona, Josie, og hva de heter alle, har gjennom årene kommet igjen og igjen og spilt, kurset, danset og skapt musikkglede omkring seg.

Nå er sømådølene ikke så verst musikalske fra før, jamfør Eu de Vill. Grete A. Steigen tror likevel at den irske gruppa har bidratt med viktig inspirasjon til den store musikkgleden de unge i bygda viser.

Lørdag kveld fikk vi en salig blanding av irsk og norsk folkemusikk, rock og country.

Gruppa South By The River Valley Band oppsto i påsken, forteller Svein Arild Johnsgård fra Eau De Vill.

–Navnet betyr bandet fra sø’me’ åa, og det er jo det Sømådalen betyr, gliser han.

Irsk tromme

Det var disse som var først ute under lørdagskveldens konsert, med Eau De Vill-gutta som veteraner blant et vakkert knippe med ungdommer som trødde til så det suste langt inn i villmarka.

At irene har inspirert, er det ingen tvil om. Unge Sebastian Langsjøvold spilte boderan i to grupper lørdag.

Boderan er den spesielle irske tromma som er så viktig i den irske folkemusikken.

Kvart skotsk

Et hyggelig bekjentskap var Agnete Thomasdatter Thorsen, eller Agnete Langsjøvold, som programleder Arild Nygård insisterte på at hun burde kalles.

Forklaringa er at 26-åringen fra Nøtterøy har tilbrakt alle ferier på Langsjøvolden og selv regner seg som nesten sømådøl.

Agnete kunne underskrive tilknytningen til bygda. I tillegg var hun kvart skotsk og kvart av litt av hvert. Men synge kunne hun, særlig bra sang hun det som for oss hørtes litt skotsk ut.

Spesiell stemning

En konsert ved Langsjøens bredd er ingen vanlig musikkopplevelse uansett musikk.

Det hele foregår helt nede ved vannet. Publikum sitter delvis inne i ei grillhytte og noen ute under partytelttak. Over alt er det ild, røk, pølser, øl, kaffe, folk som snakker, eller tar en båttur.

Eller de bare sitter og lytter til musikken fra ei scene som egentlig bare er noen sammenspikrete planker med en presenning over. Fabelaktig!

Artikkeltags