Gå til sidens hovedinnhold

Alle står samlet mot ulven

Artikkelen er over 10 år gammel

På ulvemøtet i Slettås, torsdag, ble det klinkende klart at alle Trysils politikere står samlet bak grendefolkets krav om å bli kvitt ulven fra dørstokken.

Minst 170 tryslinger møtte opp i samfunnshuset i Slettås torsdag, for å høre politikernes syn på ulveproblematikken, si sin mening, stille spørsmål og komme med forslag til løsninger. Møtet foregikk i rolige former, og de aller fleste var enige om at ulven må bort fra tettbebyggelsen.

Grensen er nådd

Grendene vest i Trysil har i lengre tid lidd under slettåsulvenes innpåslitne nærvær. Ulvene virker ikke redd for folk og farter mellom husene også på dagtid. Flere har hatt nærkontaktmøter med ulvene, og sletåsingene tør ikke lenger å slippe synet av unger eller hunder, gå tur eller bruke utmarka slik de har gjort før. Selv om de har fått forsikringer fra flere hold om at ulven ikke er farlig for mennesker, er det ingen som tør å gamble med livet til ungene sine. Livskvaliteten er blitt kraftig forringet av ulvetrusselen, og nå har Slettåsingene fått nok.

– Vi kan ikke ha det slik lenger. Vi føler at vi ofres for storsamfunnets ønske om å ha en stor ulvestamme. Nå klarer vi ikke mer. Grensa er nådd, sier slettåsingene.
De har i fellesskap laget et opprop der de i detalj beskriver problemene med å ha en ulveflokk tett innpå livet. På allmøtet ba de trysilpolitikerne stille seg bak og bære fram budskapet til stortingspolitikerne.

Og grendefolket fikk enstemmig støtte fra alle Trysils sju politiske partier. Politikerne hadde med en skriftlig forsikring på at de støtter grendefolkets kamp for å få ulven vekk fra tettbebyggelsen. I uttalelsen ber trysilpolitikerne om at Stortinget tar hensyn til de synspunktene som kommer fram i Slettåsfolkets opprop når de skal utforme en ny rovdyrpolitikk.

Krever strakstiltak

Under allmøtet var det mange som tok ordet og kom med innspill og uttalelser som blir sammenfattet i et referat.
– Dette referatet vil bli levert til ordfører Ole Martin Norderhaug mandag sammen med en henstilling om å få satt i gang et strakstiltak i form av å søke fellingstillatelse på to ulver fra slettåsflokken, opplyser Tone Merete Øvergård.

På vegne av aksjonskomiteen ber hun om at ingen tar saken i egne hender og går på illegal jakt, men venter på resultatet av søknaden om fellingstillatelse. Ved å ta ut to ulver som et strakstiltak håper slettåsingene på at resten av ulvene vil føle seg så truet og at de vil holde seg unna tettbebyggelsen.

Kommentarer til denne saken