Gå til sidens hovedinnhold

Alt er fortsatt mulig

Artikkelen er over 11 år gammel

– Ingen vet om kommunestyret i Engerdal vil ha nok habile vararepresentanter til å fatte vedtak i vindmålemastsaken.

Det sier ordfører i Engerdal, Reidar Åsgård.

I går var han på besøk hos fylkesmannen i Hedmark for å få hjelp til å se problemene kommunestyret kan komme til å støte på hvis det blir engerdølene som skal beslutte om det kan oppføres vindmålemast på Kvitvola eller ikke. Formannskapet kan ikke avgjøre saken, da et advokatfirma mener at alle politikerne er inhabile. Derfor håper ordføreren at kommunestyret kan få avgjøre saken. Alternativet er den merkelige situasjon at Engerdal må be om at det oppnevnes en settekommune til å behandle spørsmålet.

Åsgård føler seg ikke trygg på at det blir Engerdals egne politikere som får avgjøre saken. For i kommunestyret er det også mange inhabile politikere.

– Det kan se ut som om vi kan klare å stable nok vararepresentanter på bena slik at en beslutning kan tas, men Ap vil være svakt representert i denne gruppa, tror ordføreren.
Ifølge Åsgård består vararepresentantene av mange urutinerte kommunepolitikere, som kan få jobben med å ta en avgjørelse i en sak som kanskje er den viktigste kommunen har behandlet på 50 år.

– Først skal de kommunestyrerepresentantene som ikke er inhabile ta stilling til hvem som er habile eller ikke. Hvilke kriterier som legges til grunn i denne vurderingen, må de beslutningsdyktige kommunestyrerepresentantene ta stilling til. Hvor det ender er det ingen som vet, sier Åsgård.

Skulle det vise seg at de er beslutn-ingsdyktige og fatter et vedtak, kan folk klage både på vedtaket og tilblivelsen av vedtaket. Klagebehandlingen av vedtakene kan dra ut i mange måneder.

– I denne saken går det ikke an å spå slutten før etter at kommunestyremøtet er satt. Alt er mulig, konstaterer Reidar Åsgård.

Kommentarer til denne saken