– Flytt ulven fra Slettås

ØNSKER ULVENE FLYTTET: – Det må da kunne gå an å bedøve ulvene og flytte dem til et sted der det ikke bor folk, mener Hilde Løvlund Jota fra Slettås. Hun er en av mange slettåsinger som har sett seg lei av å ha ulv rundt husveggene til stadighet. Foto: Torill Kolbu

ØNSKER ULVENE FLYTTET: – Det må da kunne gå an å bedøve ulvene og flytte dem til et sted der det ikke bor folk, mener Hilde Løvlund Jota fra Slettås. Hun er en av mange slettåsinger som har sett seg lei av å ha ulv rundt husveggene til stadighet. Foto: Torill Kolbu

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Befolkningen i Slettås i Trysil ønsker snarlig slutt på ulveplagen, og håper ulvemøtet torsdag vil føre dem et skritt i riktig retning.

DEL

– Jeg tør ikke slippe ungene ut av syne før jeg ser at de er vel ombord på skolebussen. Det er slitsomt å se seg over skuldra etter ulv hele tida.
Det sier Hilde Løvlund Jota fra Slettås.
Hun er en av mange slettåsinger som føler livskvaliteten kraftig forringet med ulveynglingen i slettåsflokken.

Redd ulv hele tida

Hilde Løvlund Jota forteller at ulveflokken passerer bak familiens hus når dyrene forflytter seg vestover mot Tennåsen. Her har hun og mannen Lai Jota sett ferske spor flere ganger.

– Vi har flere jakthunder som ikke lenger får den mosjonen de bør ha da vi ikke lenger tør slippe dem løs, forklarer Hilde.

Sønnen i huset har også kjøpt seg hund, men tør ikke gå tur i området på grunn av ulven. Selv har Hilde sluttet å gå tur, og hun slipper ikke ungene ut uten tilsyn.
Hun er ikke alene om å føle seg bundet på hender og føtter på grunn av ulven.

Østlendingen har fått flere henvendelser de siste dagene fra slettåsinger som har hatt utrivelig nærkontakt med ulv.

Spør etter bilder

Viltekspert Viggo Ree har også henvendt seg til Østlendingen, og stiller spørsmål om hvorfor ingen slettåsinger har klart å avbilde ulvene som det hevdes stadig beveger seg mellom husene.

– I dag har jo nesten alle digitalkamera og sørger for å dokumentere alt som skjer. Indikerer manglende foto at trusselbildet med de luntende ulvene mellom husene er en smule overdrevent? spør Ree, og legger til at han har tipset flere naturfotografer om å legge turen til Slettås da det angivelig skal være gode muligheter til å ta bilder av ulv både fra hus og utomhus der.

– Det er ingen tvil om at slettåsflokken ferdes rundt Slettås, sier ulveforsker Erling Maartmann fra Høgskolen Hedmarks avdeling Evenstad. Han opplyser at høgskolens folk sporet ulv i området mandag, men klarte ikke å fastslå hvor mange ulver det nå er i flokken fordi det var så mye ulvetråkk i området.

– Vi fortsetter arbeidet med å finne ut hvor mange ulver det er i reviret utover vinteren, opplyser Erling Maartmann.

Artikkeltags