De åtte unge menneskene i The Monday People sang, gjøglet og smilte seg til stående applaus fra et publikum som nesten ikke ville gi slipp på dem.

Profesjonelle

The Monday People er en gjeng profesjonelle sangere og dansere, utdannet på Bårdar Akademiet i Oslo, som nærmest er blitt en utklekkingsanstalt for musikalstjerner fra hele landet.

Etter studietida har de holdt kontakten og møtt hverandre på mandager (derfor navnet) til øving. De kommer fra forskjellige steder i riket, tre er fra Hedmark, og en av dem er tryslingen Maarten Fuglaamoen.

Solid arbeid

Programmet besto av kjente låter, mye av det er standard for slike acapellagrupper.
Korarrangementet på «Pål sine hønur» har til og med vært framført av lokale kor i Trysil, men noen sammenligning for øvrig blir bare urettferdig.

Konserten oste av profesjonalitet til ut i fingerspissene, bokstavelig talt. Først og fremst var det åtte utmerkede sangstemmer. Det var raske tempo- og taktskifter, hele tiden understreket av et kroppsspråk og mimikk som understreket tekstene. Og for et herlig humør de hadde over det de framførte.

Å synge a capella betyr at en synger uten akkompagnement. I noen av sangene illuderte enkelte stemmer musikkinstrumenter, flatterende presist. Det skal noe til å kunne gjenta «barrechicke» helt taktfast i to minutter, som noen av dem gjorde i klassikeren «Chilli con carne».

Overrasket

De åtte sangerne har i høst besøkt hjemstedene til flere i gruppa, og denne gangen var altså turen kommet til Maarten Fuglaamoens hjemlige arena. Den har vi ikke sett ham så ofte på tidligere. Vi regner med at både han og vennene hans vil få flere oppdrag i Trysil i framtida.
– Det er veldig moro å få opptre her. Jeg er overrasket over at det kom så mange, sa Maarten til Østlendingen i pausen, til kraftige nikk fra de andre.

65 betalende er ikke så mange, men når de presses sammen i bibliotekets lesesal ble det en fin og intim stemning.
–Vi håper vi får komme igjen, sa de i kor, og det håper vi også.

Konserten var ikke veldig godt annonsert, og flere bør få sjansen til å oppleve The Monday People.