Gå til sidens hovedinnhold

– Saksøk Engerdal
for 250 millioner!

Artikkelen er over 11 år gammel

– Kommer det vind-møller i Kvitvola, vil hytteeiere i Østfjellet bli påført et verditap på mer enn 250 millioner kroner. Det må Engerdal kommune erstatte.

Det mener hytteeier Truls Gustavsen i Østfjellet i Engerdal.

Han har sendt brev til hytteeierforeningen der han foreslår et spleiselag på jurist som skal få som mandat å reise søksmål mot Engerdal kommune i størrelsesorden 250 millioner kroner om vindmålemast og vindmøller blir en realitet. 
 

Kjøper trakk seg
 

Truls Gustavsen bor til daglig i Sverige, og jobber som lærer  i militær strategi ved Forsvarshögskolan i Stockholm, men bruker alt han har av ledig fritid på hytta i Østfjellet i Engerdal.

I sommer bestilte han takst på hytta da han vurderte å selge. I taksten har takstmannen blant annet skrevet om den fine utsikten mot Kvitvola.

– Jeg hadde tre potensielle kjøpere på besøk i sommer. De var alle svært interessert i den flotte eiendommen. Men på visningen 13. oktober kom det ingen. Det viste seg at alle tre hadde mistet interessen for å kjøpe hytte i Østfjellet etter at de fikk høre om planene om oppføring av vindmålemast og senere mulig vindmøllepark i Kvitvola, opplyser Truls Gustavsen.
– De sa rett ut til meg at «når vi kan velge og vrake blant tusener av andre fritidseiendommer, kommer vi selvsagt aldri til å kjøpe en eiendom hvor vi vil få hele utsynet ødelagt av en enorm vindmøllepark».
 

Får ikke  lån
 

Truls Gustavsen bestemte seg derfor for å ta opp et lån i banken på hytta i Engerdal, for å utvikle sin eiendom på Tjøme der han vil tilbringe alderdommen om det blir vindmøller i Kvitvola. Men rådgiveren i banken var betenkt med å låne ut penger med hytta i Østfjellet som sikkerhet.

– Om jeg låner 60 prosent av gjeldende lånetakst og jeg dør, vil banken bli sittende igjen med sikkerhet i en eiendom som ikke blir solgt. Det ønsker de ikke. Denne usikkerheten må vi hytteeiere leve med så lenge diskusjonen om vindmøllepark pågår. Derfor mener jeg den må legges død så fort som mulig, sier Gustavsen.


 

Kommentarer til denne saken