Stjålet tobakk for 1,5 millioner

REPARERT: - Hullet er nå reparert, men det var her, ved knekkebrødene, at tyvene tok seg inn i butikken. Butikkeier Kjell Skjærstad viser.

REPARERT: - Hullet er nå reparert, men det var her, ved knekkebrødene, at tyvene tok seg inn i butikken. Butikkeier Kjell Skjærstad viser. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På Långflons Handel har det i helgen vært innbrudd. Tyvene har fått med seg tobakk og sigaretter for rundt 1,5 millioner svenske kroner.

DEL

Torunn Johansen er medeier i Långflons Handel som er rett over grensen til Sverige. Helgen hennes ble ikke helt som forventet, da hun natt til søndag opplevde innbrudd i familiebedriften Långflon Handel.

– Det har vært et stort tyveri, sier Johansen om tyvene som har fått med seg hovedsakelig sigaretter for 1,5 millioner svenske kroner (i underkant av 1,4 millioner norske kroner).

Tyver med kunnskaper

Politiet i Sverige informerer at de har vært på stedet og hatt en omfattende undersøkelse.

– Dette er tyver som har kunnskaper om innbrudd, sier presseansvarlig i det svenske politiet, Stefan Wickberg.

Dette er også inntrykket Johansen har.

– De har skåret seg inn på sjøsiden, og de har nok visst at vi fikk nye varer rett før helgen. Slik jeg forstår på politiet, så har disse folkene visst hva de skulle gjøre, hvordan de skulle gjøre det, og når de skulle gjøre det, sier Johansen.

Tyvene tok seg inn i et område hvor det ikke var kameraer, og har deretter demontert de andre kameraene slik at de fikk jobbet uforstyrret med tyveriet.

Alt brutt opp

Tyvene har fått med seg hovedsakelig sigaretter, men inne i butikken har alle dørene blitt brutt opp.

– Vi har også mye alkohol i butikken, og døra inn til fryserommet har vært brutt opp. Vi må telle over alt i dag for å få fullstendig oversikt over hva som er borte, sier Johansen.

Hun tror allikevel hovedvekten av det som er blitt stjålet er tobakken.

– Det er lett å få med seg, og lett å selge videre, sier hun matt.

Ubehagelig

Johansen er oppgitt over at folk ikke kan respektere andre folks eiendommer og selv om innbruddet skjedde på natten, synes hun det er ytterst ubehagelig.

– Det er litt uvirkelig at det rammet oss så mye og stort. Det er ordentlig uhyggelig å tenke på at vi har gått sammen med disse menneskene i butikken, som helt vanlige mennesker, også gjør de noe slikt. Det er en ubehagelig tanke, sier Johansen.

Artikkeltags