Torsdag kom beskjeden om at Kirsten Winges bok «Bærboka» kom på andreplass i den internasjonale konkurransen for kokebøker, Gourmand World Cookbook Awards.
– Jeg er mer enn fornøyd, dette er helt vanvittig. Det var et eventyr bare å komme til finalen, så jeg fikk nærmest sjokk da jeg fikk meldinga. Det er det største jeg har vært med på, forteller Winge.
Det var meningen at hun og det Bergenbaserte forlaget, Vigmostad & Bjørke, skulle reist til finalen i Beijing. Men på grunn av astma ble luftforurensningen der for tøff.
– Så jeg fikk ikke dratt, men tankene har vært i Beijing, sier hun.

Stor stemning

Den prestisjetunge konkurransen, som har blitt arrangert siden 1995, har som mål å finne og premiere de beste av de rundt 26.000 vin- og matbøkene som blir gitt ut på verdensbasis hvert eneste år. Winges bok var nominert i klassen «Fruit» sammen med seks andre nasjoner.
Prisutdelingen, som blir kalt kokebøkenes Oscar, ble holdt onsdag. Torsdag kom e-posten fra lederen for konkurransen med beskjeden om sølv.
– Jeg har vært ganske urolig og spent, men tenkte at det var artig så lenge det varte. Men jeg fikk den store skjelven da jeg fikk mailen. Da ble det stor stemning både i Osen og i Bergen, forteller hun.

Nye planer

«Bærboka» har blitt trykket i flere opplag, og forlaget viser at de har tro på og ønsker å fortsette samarbeidet med Winge. Nå har hun tegnet kontrakt for tre nye bøker.
– Jeg har planer om noen nye prosjekter. De er hemmelige ennå, men jeg har fått kontrakt på tre nye bøker. Det er ordentlig spennende, og jeg får bydd på meg sjøl og det jeg kan. De vil satse på meg i mange år framover, sier Winge på telefon fra Bryggerhuset på Austvang i Åsnes.
– Så nå skal sølvet feires med brødbaking i steinovn, avslutter hun fornøyd.