Ørreten klarte ikke å dy seg, da den fikk øye på long A bomberen, med gul kropp og rødt hode.

– Jeg tar alltid av to av kroksettene og fisker bare med den midterste trebbelen. Dette fordi jeg har lang erfaring på at fisken sitter mye bedre da, sier storfiskeren Peder.

Fisker mye

Han vet hva han snakker om, for han har mange storørreter på samvittigheten.
I 1998 landet han to ørreter på henholdsvis 7,9 og 8,2 kilo i Vurrusjøen. I år har han halt i land mange mjøsørreter, med 4,7, 4,3 og 4,2 kilo som de største.

– Vi er ute og fisker så ofte vi kan. I Storsjøen i Rendalen har det ikke vært noe å få ennå i år. Det blir spennende å fiske i Femunden til helgen. Kanskje det blir en storfisk også da, smiler Bronken.

Peder og Julie tok fisken på planerboard og hadde fire snører ute samtidig. Wobbleren gikk tre-fire meter ned i vannet da ørreten tok. Fiskeren bruker 0,40 senetykkelse.

– Hva skal dere bruke ørreten til?

– Den skal vi bake i ovnen. Det er veldig godt, svarer Julie kontant.

Femunddraget til helga

Til helga er det dreggekonkurranse i Femunden, slik det har vært de siste 16 årene.
Femund jeger- og fiskeforening står som arrangør, og alle som skal delta må møte opp ved båtvika i Sorken fredag kveld.

– Kravet til deltakerne er at det skal dregges, og båten skal være i bevegelse. Ellers gjelder reglene som står på fiskekortet, sier Jonny Johnsen fra arrangementskomiteen.

Utover fredag kveld og lørdag blir det servert suppe med rundstykker, pølser, kaffe, vafler og brus i båtvika. Lørdag blir vinneren av Femunddraget kåret etter innveiing av fisk lørdag klokka to.

– Synlig berusede fiskere som kommer med fangsten sin vil bli avvist, sier Johnsen advarende.

Fiskekort vil bli å få kjøpt i Båtvika.

Arrangementskomiteen lokker med flotte premier. Tv og vandrepokal til største ørret og premier som pokaler, fiskestenger og kaffeøser til de beste i hver klasse.