Asfalt på flystripa

– Nå slipper flyene å bli sittende fast i gjørma, sier Per Gunnar Stensvaag og følger med Veidekkes asfaltleggere med bas Rune Tykriseth (til høyre), Konstantin Chrissafopoulos og Anita Halvorsen.

– Nå slipper flyene å bli sittende fast i gjørma, sier Per Gunnar Stensvaag og følger med Veidekkes asfaltleggere med bas Rune Tykriseth (til høyre), Konstantin Chrissafopoulos og Anita Halvorsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Nå har vi rundet en million, stråler Per Gunnar Stensvaag, primus motor for asfaltdekke på Sæteråsen flyplass i Trysil.

DEL

– Vi har en lang liste med givere, sier Per Gunnar Stensvaag i Trysil Flyklubb.
Han ble valgt til ansvarlig i asfaltkomiteen, og det ser ut til at det var et smart valg.

Stensvaag som er kaptein hos SAS, har et bredt kontaktnett og pengestøtte har kommet fra både fjernt og nært.

Fra Chicago til Grøndalen

En av giverne kommer fra Chicago. Christina King er økonom og venn av både Stensvaag og Barack Obama, og hun har gitt en skjerv til flystripa. Hun kommer til Trysil til helga, forteller Stensvaag.

Ellers består giverlista av lokale privatpersoner i Grøndalen og resten av Trysil, næringslivet har bidratt og Trysil kommune har gitt 100.000 kroner.

Stensvaag som også er en habil skøyteløper, har skaffet bidrag også fra skøyteverdenen.

Tidligere landslagstrener Peter Mueller, som nå er i proffskøytelaget Team CBS er inne på lista, sammen med svenske, nederlandske og japanske skøytekjendiser.

– Det er jo en fin rulleskøytebane óg dette her da, vet du, smiler Stensvaag.

28 trailerlass med asfalt

Rune Tykriseth i Veidekke Asfalt er lagbas for gjengen som legger asfalt på Sæteråsen. Han forteller at de skal holde på i to dager og kjører på 28 trailerlass med asfalt.

Trysil Maskin i Landsjøåsen har sagt seg villig til å merke opp flyplassen med fullverdig oppmerking ved hjelp av sin nye vegprinter.

Fritt for alle

Kortbaneflyplassen på Sæteråsen blir 800 meter lang og 8,5 meter bred.

Passasjerfly med opp til 20 seter kan lande, slik som for eksempel Widerøe.
– Dette blir jo noe helt annet enn den planlagte flyplassen i Sälen. Driftsutgiftene kan ikke sammenlignes, der må det være brannvakt, tårn, terminalbygg med videre.

– Her kan alle lande, sier Stensvaag. Dette er ukontrollert flyrom, så det er åpent for alle, som privatfly og taxiflygninger.

Mange tryslinger har modellfly som hobby, og vil også kunne bruke den fine flystripa.

Flyakrobatikk

I august blir det offisiell åpning med snorklipping, forteller Stensvaag. Alle detaljer er ikke på plass ennå, men det kommer nok fly fra hele landet.

Det blir flyshow, grillfest og kanskje også dans i hangaren, håper han.

Det som er helt sikkert er at det blir show 11. og 12. august. Aerobatics Club of Norway skal ha treningssamling for sitt akro-program og har avtalt opphold for fem fly og femten piloter.

Artikkeltags