Overtok ordførerkjedet

FIKK ORDFØRERKJEDET: Lars Erik Hyllvang (Samlingslista) er valgt til Engerdals nye ordfører, og får høytidelig overlevert ordførerkjedet av Reidar Åsgård. Gunveig E. Eggen ble valgt til kommunens nye varaordfører. Alle Foto: Torill Kolbu

FIKK ORDFØRERKJEDET: Lars Erik Hyllvang (Samlingslista) er valgt til Engerdals nye ordfører, og får høytidelig overlevert ordførerkjedet av Reidar Åsgård. Gunveig E. Eggen ble valgt til kommunens nye varaordfører. Alle Foto: Torill Kolbu

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Kjemp skulder ved skulder med innbyggerne og få til gode løsninger for de flotte menneskene som fortsatt klorer seg fast i dette fjellandskapet!

DEL

Det var Reidar Åsgårds siste formaning til Engerdals nyvalgte kommunestyre og nyvalgte ordfører, før han forlot kommunestyresalen etter 20 år som Engerdals overhode.

Hyllvang vant valget

Reidar Åsgård (Ap) ledet konstitueringsmøtet i Engerdal mandag, inntil nytt formannskap, nytt kommunestyre og ny ordfører var valgt.

Formannskapet består av fem representanter, som etter valgresultatene og inngått politisk samarbeid, skal bestå av to fra Samlingslista, en fra Høyre og to fra Arbeiderpartiet den neste fire-årsperioden.

Fra Samlingslista ble Lars Erik Hyllvang og Ralf Edstrøm valgt. Fra Høyre Gunveig E. Eggen og fra Ap Birgit Elgåen og Lage Trangsrud.

Da valg av ny ordfører kom på dagsorden, gikk Gunveig E. Eggen (H) på talerstolen og foreslo Lars Erik Hyllvang, og skriftlig votering. Einar Østlie (Ap) foreslo Birgit Elgåen.

Ingen ble overrasket da Lars Erik Hyllvang ble valgt til Engerdals nye ordfører, med åtte mot sju stemmer.

Gleder seg til å ta fatt

Reidar Åsgård la ikke skjul på at han syntes det var vemodig å levere fra seg klubba, kjedet og nøklene til ordførerkontoret etter 20 år som kommunens folkevalgte leder.

– En ordfører er ikke noe du har vært, men noe du er. Nå er det du som får ta over stafettpinnen for en stund på vegne av innbyggerne, sa Reidar Åsgård til Lars Erik Hyllvang, og festet på ordførerkjedet.

Hyllvang kvitterte med å gi Åsgård et flott maleri som synlig bevis og takk for den formidable jobben han har utført for kommunen gjennom 35 år.

– Du har vært en solid leder, ryddig, traust, saklig, samarbeidsvillig og alltid hatt god oversikt, sa blant andre Lars Erik Hyllvang til Reidar Åsgård.

Den nye ordføreren la ikke skjul på at han gleder seg til å ta fatt på ordførergjerningen:

– Jeg vil med ryddighet og engasjement være en ordfører for hele folket og en ambassadør for Engerdal utad. Vi skal skape optimisme, sa han til det nye kommunestyret, og oppfordret dem til å bruke talerstolen flittig.

Artikkeltags