– Denne leiren ble fullbooket samme dag som jeg la den ut på Facebook-siden min, forteller Harry Bekkelund på Stall Rydland i Engerdal.

Mange av jentene har vært på rideleir her før, opp mot 6-7 ganger.

SE BILDENE HER:

Jeg har vært her i sju år, forteller Mette Foss (16), den eneste Engerdølen på leiren.

Ellers kommer jenter fra hele Sør-Norge for å ta vinterferien i stallen og på hesteryggen, og de stortrives.

– Det morsomste er galoppturer i skogen, sier Line Granheim fra Oslo, og de andre er enige.

Det er fantastisk natur og jentene er mye på tur i skogen og opp på fjellet. -Vi blir litt bløte, for det er mye snø i trærne, og det hender de detter av, men det er ingen fare nå er det så mye snø, sier Bekkelund.

Jentene rir helst uten sal, så da kan det jo være problematisk å henge på, men alle ser ut som de vet hva de gjør, og demonstrerer heste-sisten for fotografen, og hestene ser ut som de har det like morsomt som jentene, før det er klart for lunsj.

Det går mye mat, sier Bekkelund.

Den friske fjellufta og aktivitet hele dagen er bra for appetitten og Harry og medhjelperen hans sørger for fire måltider daglig for jentene som har ansvaret for en hest hver hele uken.

I tillegg er vi stallverter annenhver morgen, og måker båsene, gir vann, strør og rydder. På kveldene går det i filmer og spill.

– Hvordan er det å være på rideleir hos Harry, da?

– Han er skikkelig kul og supermorsom, tar en spøk og en hyggelig fyr. Han legger vekt på at alle skal trives.

– Det er mye liv her, men det trives jeg med, sier Harry, som har tre uker med rideleir hver sommer, og leir både i høstferien, vinterferien og påsken.