Gå til sidens hovedinnhold

Solheim Hytter legges ned - åtte mister jobben

Artikkelen er over 7 år gammel

De åtte ansatte ved Solheim Hytter og Tomter AS i Engerdal blir i løpet av sommeren uten arbeid når bedriften legges ned. Ett nytt byggeselskap blir startet med kun innleid arbeidskraft.

Mandag formiddag fikk de ansatte den tunge beskjeden om at bedriften opphører etter ti års drift.

– En krevende dag, men vi hadde intet valg, sier daglig leder Svein Ove Nordsveen.

Han legger hovedskylden for nedleggelsen på vedtaket om å bygge vindmøller i Engerdal.

– Bare etter påske har fire hyttekunder trukket seg fra kjøp i Solheim-feltet på grunn av vindmølleplanene, sier Svein Ove Nordsveen.

70 hytter er hittil bygget ut i Solheimfeltet – rundt ett hundre hyttetomter står ledige og er byggeklare. De 600 kvadratmeter store lokalene i Engerdal sentrum vil enten bli leid ut eller forsøkt solgt.

Selv om Solheim Hytter og Tomter AS avvikles i løpet av sommeren, har Nordsveen likevel planer for framtiden.

Styret i Solheim Hytter og Tomter AS har vedtatt at bedriften skal skifte navn til Solheim hyttegrend AS. Utenom Nordsveen har selskapet ingen ansatte. Selskapet skal ivareta tomtene og infrastruktur i Solheimfeltet.

I tillegg vil Svein Ove Nordsveen starte et helt nytt firma: Solheimhytta AS.

– Det blir i utgangspunktet ingen fast ansatte i firmaet – utenom meg. Jeg vil leie inn arbeidskraft etter behov og bestilling av nye hytter og ved restaurering. Jeg håper å kunne tilby arbeidsoppgaver nok til to-tre av medarbeidere som nå mister jobben i Solheim Hytter og Tomter AS. Men det er dessverre ikke plass for alle, sier Nordsveen.
Han beklager oppsigelsene og omstruktureringen. – Vi hadde gode plussår helt fram til vindmøllediskusjonene kom. I de siste årene har vi gått i null eller tapt penger. Med svikt i ordretilgangen, kunne vi ikke fortsette med så mange ansatte, sier Nordsveen.

Kommentarer til denne saken