Trysils neste ordfører blir Erik Sletten (Sp).

- Jeg vet ikke helt om det har gått opp for meg enda. Jeg er en vanlig mann i en vanlig jobb, som er interessert i lokalpolitikk, sier Sletten til Østlendingen.

LES OGSÅ: Alt står på Sletten

Vil samarbeide

Sletten tar over ordførerstolen etter Ole Martin Norderhaug (Ap), som har sittet siden 1999.

Trysil Senterparti hadde et brakvalg, og har siden valgnatten sittet i en god forhandlingsposisjon.

Fredag ble det klart at Trysil Senterparti, Trysil Høyre og Trysil Frp hadde kommet fram til en enighet.

Høyres Knut Løken blir varaordfører.

- Forhandlingene har vært åpne og reale hele vegen. Nå ble det sånn at Høyre og Frp ble våre samarbeidspartier, men vi vil også samarbeide med de andre partiene. Tryslinger har alltid vært gode til å samarbeide, smiler Sletten

Til sammen ble det til slutt 13 mandater på Sp(6), H(6) og Frp(1), mot Ap(11) og Sv(1).

Siden 1934 har Trysil vært sammenhengende styrt av Arbeiderparti-ordførere.

- Det er jo vært Ap-ordfører i Trysil i 81 år nå, så at vi nå får dette skiftet tror jeg veldig mange synes er stort, og positivt for hele det politiske miljøet. Samtidig er vi ydmyke over det Aps ordførere har gjort opp igjennom årene

Skuffet, men fattet Sætre

Aps ordførerkandidat i Trysil Randi Sætre er skuffet, men fattet.

- Jeg må først og fremst gratulere de involverte som vant fram, men samtidig så er vi veldig skuffet. Vi oppfattet valgresultatet som at tryslingene ønsket en rødgrønn plattform, sier hun til Østlendingen.

Når Sp fikk et så bra valgresultat ble det tidlig spenning om hvem som skulle bli ordfører.

- Sp kunne ikke godta at det skulle bli nok en Ap-ordfører. Alternativ to for oss var å gå i en bred koalisjon med Høyre, der vi ønsket ordentlig fokus på næringsutviklingen framover. Det er det Trysil trenger nå, men så valgte Høyre Sp som samarbeidsparti, sier Sætre

De neste fire årene blir i opposisjon, og der vil Sætre og Ap være klare.

- Vi oppfattet at tryslingene ville noe annet enn dette, men sånn er politikken. Vi går i opposisjon, og vil føre sterk og tydelig Ap-politikk. Vi skal være konstruktive overfor Trysil. De skal få merke at vi er der, sier hun.

- Jeg tar ikke dette personlig. Den skuffelsen skal jeg klare å riste av meg fort, men jeg er skuffet på Aps vegne. Vi gjorde en veldig god valgkamp, og jeg var skikkelig tent på å gjøre en god jobb som ordfører.

KOMMENTAR: All makt til Senterpartiet i Trysil

Ø-TV: Se påtroppende ordfører Erik Slettens pilkasteferdigheter nederst i saken.

I Østlendingens uhøytidelige ordførerduell er det denne gang duellanter fra Trysil.I Trysil er det tre hete ordførerkandidater, Randi Sætre (Ap), Knut Løken (H) og Erik Sletten Sp.