13 vikinger lekte seg gjennom 18 hindre i høljregnet

TØFT: Simen Ø. Blixt fra Elverum gir alt idet han forserer et av hindrene i løypa under Mudo Viking Challenge, som ble arrangert i Trysil lørdag.

TØFT: Simen Ø. Blixt fra Elverum gir alt idet han forserer et av hindrene i løypa under Mudo Viking Challenge, som ble arrangert i Trysil lørdag. Foto:

13 lokale vikinger trosset det strie regnværet i Trysil lørdag, og kjempet seg gjennom hinderløypa under den første utgaven av Mudo Viking Challenge.

DEL

Lars Bovold fra Østby, som tidligere i sommer gikk til topps i Strandvoldrunden, var ustoppelig, og forserte de 18 kraftkrevende hindrene på 12.24,4. Joakim André Ebbel (12.47,5) og Erik Lindkvist (14.04,9) var nærmest.

De 18 hindrene, som blant annet besto av Farmers Walk. flipping av traktordekk, forsering av akebakken ved skolen med tømmerstokker over skuldrene og forsering av en stige tre meter over bakken.

Planlegger nytt løp

Primus motor Espen Jægersvold er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av konkurransen, og har allerede begynt å planlegge Mudo Viking Challenge 2019.

– Vi fikk litt knapp tid til å planlegge konkurransen nå i sommer, og derfor ble løypa litt kortere enn vi opprinnelig hadde tenkt. Neste år vil den bli litt lenger, og inneholde 25 hindre, sier han.

Årets løype målte 2,4 kilometer, og gikk i det umiddelbare sentrumsområdet i Innbygda. Innspurten gikk langs flomvollen, og målseglet var satt opp i Fladhagenparken. Den tøffeste delen var nok trolig i området rundt barneskolen og ungdomsskolen, der deltakerne måtte kjempe seg opp både hoppbakken og akebakken – den siste med tømmerstokker over skuldrene.

RASKEST: Lars Bovold fra Østby fikk overrakt en øks i premie, etter sin seier i Mudo Viking Challenge lørdag. Her er han sammen med Espen og Ellen Jægersborg (foran).

RASKEST: Lars Bovold fra Østby fikk overrakt en øks i premie, etter sin seier i Mudo Viking Challenge lørdag. Her er han sammen med Espen og Ellen Jægersborg (foran). Foto:

– Ideelt med regn

– Litt kjedelig med det kraftige regnværet?

– Flere av deltakerne sa faktisk at de synes at været var ideelt for en slik type konkurranse. De ville at det skulle være vått og hardt, sier Jægersborg.

Det ville de nok, Trysils moderne vikinger ...

Artikkeltags