De er færre russ enn i fjor, men satser på å sette ny innsamlingsrekord i Trysil

OFFENSIVE: Disse fire medlemmene av innsamlingskomiteen på Trysil videregående skole satser på ny rekord, når de skal samle inn penger til kreftsaken torsdag. Fra venstre Fanny Andrine Floden, Frida Marie Myhr, Andreas Dammen Søgård og Ingrid Bjørnberg.

OFFENSIVE: Disse fire medlemmene av innsamlingskomiteen på Trysil videregående skole satser på ny rekord, når de skal samle inn penger til kreftsaken torsdag. Fra venstre Fanny Andrine Floden, Frida Marie Myhr, Andreas Dammen Søgård og Ingrid Bjørnberg. Foto:

Til tross for at de kun er 40 russ på Trysil videregående skole, mot 60 i fjor, satser skolens 3.-klassinger på å slå fjorårets innsamlingsrekord, når de torsdag skal samle inn penger til støtte for kreftsaken.

DEL

Da Trysil-russen i fjor samlet inn 132.000 kroner til Krafttak mot kreft, satte de en solid rekord.

Det var hele 36.000 mer enn i 2017.

Årets russ vil ikke være dårligere – selv om de har langt færre elever å fordele pengebøssene på.

Rekrutterer

– Vi har så langt 20 påmeldte, men vi håper at noen flere elever melder seg på i løpet av uka. Vi satser også på å få rekruttert elever fra 1. - og 2. -klasse, og vi håper at foreldre, besteforeldre og naboer også vil være med, slik at like mange blir med på aksjonen som i fjor, sier Ingrid Bjørnberg, leder av årets innsamlingskomité på Trysil videregående skole.

I fjor meldte 49 av de 60 avgangselevene på Trysil videregående skole seg på innsamlingsaksjonen – og totalt kvitterte 66 personer ut pengebøsser til aksjonen.

Vipps-effekt

En annen årsak til at de åtte medlemmene i innsamlingskomiteen går så offensivt ut, er at de nå for første gang vil få full Vipps-effekt.

– I fjor var det ikke så mange som hadde Vipps, men nå er dette blitt mye mer vanlig.

– Så nå er det ingen unnskyldning om man ikke har kontanter?

– Hehe ... Nei, nå vil i hvert fall mange flere ha muligheten til å betale, selv om de ikke har cash, sier hun.

Innbyggerne i Trysil, både i Innbygda og i grendene, vil få besøk at bøssebærere torsdag ettermiddag og kveld. Aksjonen vil innledes klokka 17 og avsluttes klokka 19 i kantina på Trysil videregående skole, men ifølge Andreas Dammen Søgård vil de som samler inn i grendene, få noe bedre tid.

– Alle berøres

Pengene fra årets innsamlingsaksjon skal gå til pasienter som lider av kreftformer med lav overlevelse.

– Alle er på en eller annen måte berørt av kreft, enten men er i familie med som en som lider av sykdommen, eller man kjenner noen som gjør det. Alle vet hvor vondt det gjør, og da er de en enkel sak å samle inn penger til, sier Frida Marie Myhr.

Artikkeltags