– Må oppbemanne for å sikre tryggheten i Trysil

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen har sendt en bekymringsmelding til justis- og beredskapsminister, Per-Willy Amundsen. Politikeren er bekymret for tryggheten i skibygda.

DEL

Tidligere denne uka kunne politiforum.no avsløre at bemanningen i ved Trysil lensmannskontor ikke har økt på 18 år.

Samtidig øker turisttilstrømmingen, antall overnattinger og straffesakene. På det mest intensive øker innbyggertallet fra 6.500 til opp mot 50.000.

Det hele blir en enorm belastning på de ansatte ved lensmannskontoret.

– Jeg må si jeg begynner å bli lei av å oppringt på fritiden lørdag og søndag morgen for å stille opp til å ta avhør av voldtektsforbrytere, voldsmenn og fornærmede mens jeg egentlig skulle forsøke å sove ut, og senere på dagen gjennomføre planlagte aktiviteter. Alle private planer kastes til side, sier politibetjent Karl Nordlie (30).

Dette har fått fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen fra Elverum til å reagere.

– Det er helt nødvendig at bemanningen ved Trysil lensmannskontor styrkes for å sikre folks nødvendige trygghet. Det er også nødvendig for ikke å brenne ut de polititjenestemennene som jobber ved dette lensmannskontoret, skriver Per-Gunnar Sveen i et brev til justis- og beredskapsminister, Per-Willy Amundsen.

Sveen spør derfor statsråden om han er kjent med situasjonen i Trysil, og om han vil bidra med nødvendige ressurser for å styrke bemanningen ved kontoret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken