Trysilryper depper ikke tross varsler om store nedbørsmengder: – Vi tåler litt regn!

FESTKLARE: Disse rypene fra Fredrikstad er klare for en skikkelig jentefest på Trysilfjellet. Fra venstre Merethe Sjøgren, Anita Granholt, Sandra Rydningen, Ann-Charlott Wehler og Barbro Rambøl. Mari Braathen var ikke med på bildet.

FESTKLARE: Disse rypene fra Fredrikstad er klare for en skikkelig jentefest på Trysilfjellet. Fra venstre Merethe Sjøgren, Anita Granholt, Sandra Rydningen, Ann-Charlott Wehler og Barbro Rambøl. Mari Braathen var ikke med på bildet. Foto:

Venninnegjengen fra Fredrikstad, seks av 4.500 kvinner som lørdag skal på fjelltur under årets utgave av Trysilrypa, lar seg ikke skremme av at det fra midnatt til klokka 12 lørdag er meldt opp mot 25 millimeter regn.

DEL

– Vi tåler litt regn, og skal ha det gøy uansett, sa Merethe Sjøgren fra Gressvik utenfor Fredrikstad.

Sammen med fem kolleger fra Smedbakken sykehjem i Fredrikstad dro hun torsdag til Trysil for å få oppleve den store jentefesten i fjellet for aller første gang.

– Vi ble påmeldt av tre andre kolleger. Men de trakk seg, så her er vi – uten dem, sa Barbro Rambøl med et bredt smil.

GOODIEBAGS: Barbro Rambøl fra Fredrikstad sjekker ut goodiebagene som ble delt ut til deltakerne fredag.

GOODIEBAGS: Barbro Rambøl fra Fredrikstad sjekker ut goodiebagene som ble delt ut til deltakerne fredag. Foto:

Sen frokost

Klokka var nesten tolv fredag, da de seks østfoldingene var i teltet på Fageråsen for å plukke opp sine goodiebags.

Da hadde de ennå ikke sist frokost.

– Det ble ganske sent i går – eller i natt, sa Barbro Rambøl, stadig like smilende.

SJEFSRYPA: Gedde Enberget er klar for den 20. utgaven av TRysilrypa. Hun har vært leder av arrangementet i mer enn ti år.

SJEFSRYPA: Gedde Enberget er klar for den 20. utgaven av TRysilrypa. Hun har vært leder av arrangementet i mer enn ti år. Foto:

Kvinnene fra Fredrikstad har hørt mye bra om rypefesten i Trysilfjellet, og gleder seg stort til helgen. Til tross for dystre værutsikter.

– Vi skal gå den korteste distansen. Seks kilometer. Deretter blir det afterrun i teltet her. Og så blir det konsert, sier Merethe Sjøgren.

Postgirobygget skal spille lørdag kveld, etter at Loveshack har rocket under afterrun-arrangementet, som begynner klokka 12.30 og varer i tre timer utover lørdagsettermiddagen.

Håpet på godvær

Rypegeneral Gedde Enberget hadde håpet på en bedre værmelding. Men fredag hadde hun ikke gitt opp håpet om at det likevel ikke vil bli så ille som de dystreste utsiktene kunne tyde på.

– Det skifter fra den ene timen til den andre. Vi får bare ta det som kommer. Været kan vi ikke gjøre noe med, sa hun.

I år arrangeres Trysilrypa for 20. gang. Første gang deltok hundre kvinner. Nå fylles fjellet med 4.500 ryper fra hele landet.

– Vi har ligget på rundt 4.500 de siste årene, og det er vi komfortable med, sier hun.

Enberget og hennes stab har satt et tak på 5.500 deltakere. Dette er gjort for at arrangementet ikke skal bli for stort.

Løpsklassene vokser

– Men løpsklassene har vokst, og vil forhåpentlig fortsette å vokse i årene framover. I år passerer vi 300, sier sjefsrypa.

Deltakerne i løpsklassene kan velge mellom løyper på 13 og seks kilometer, mens de som velger å ta det litt mer med ro, kan gå 13, ti eller seks kilometer.

Vanligvis er det bankett i rypeteltet på Fageråsen. Det blir det ikke i år. I stedet satser arrangørene på storkonsert med Postgirobygget.

Som vanlig er Nybergsund IL-Trysil teknisk arrangør, mens Slettås IL og Nordre Trysil IL tar seg av vakthold og tilrettelegging. Russen skal jobbe som vakter og ryddemannskaper.

Artikkeltags