Styrelederen i Skistar går av

FERDIG: Styreleder i Skistar, Pär Nuder. (Foto: Anders Wiklund / SCANPIX)

FERDIG: Styreleder i Skistar, Pär Nuder. (Foto: Anders Wiklund / SCANPIX)

Styreleder i Skistar, Pär Nuder, ble bedt om å forlate sin stilling etter å ha blitt anklaget for upassende oppførsel under Alpint-VM i februar tidligere i år. Nå har han gått av.

DEL

Det skriver svenske Aftonbladet onsdag.

Den upassende oppførselen skal ifølge avisen ha skjedd under offisielle sammenhenger under VM i Åre.

Til avisen sier styremedlem Göran Grosskopf at hele styret står bak beslutningen.

– Jeg har informert Pär at vi har fått for mange reaksjoner på oppførselen, og det gjør at hovedeieren ikke lenger har tillit til ham. Jeg informerte Nuder om dette på mandag, sier Grosskopf til SVT Nyheter.

Rundt en time etter at nyheten ble publisert onsdag formiddag, varslet Nuder at han forlater sin stilling via en pressemelding.

«Skistars styreleder Pär Nuder har gitt beskjed til styret og valgkomiteen at han går ut av Skistars styre på eget initiativ med umiddelbar virkning», sto det i pressemeldingen.

Overfor Aftonbladet mener Pär Nuder på sin side, at han har blitt utsatt for et karaktermord, og at det hele dreier seg om en maktkamp innad i Skistar.

– Det finnes ingen substans i det hele tatt. Noen har plantet falske rykter for å tvinge meg bort. Det overrasker meg er at man gjør det på denne måten uten å presisere noen ting. Dette er mafiametoder av verste sort, et karaktermord, sier Nuder.

Skistar driver vintersportsanlegg både i Norge og Sverige, og selskapet har anlegg i Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige, samt Hemsedal og Trysil i Norge.

Artikkeltags