Trysling ble norgesmester i isfiske

Ivar Borthen fra Trysil SFK tok en soleklar seier i NM i isfiske som ble arrangert på Lomnessjøen i Rendalen i helgen. Gullet snappet han rett foran klubbkameraten Kjell Joar Nerhagen.

DEL

Arrangementet på Lomnessjøen gikk ifølge arrangøren knirkefritt for seg. 64 lag startet NM i knallvær lørdag, og søndag var det rundt 200 deltakere som gjorde opp seg imellom i den individuelle konkurransen.

Ivar Borthen (55) fra Trysil SFK ble den soleklare norgesmesteren, da han veide inn 10654,5 gram fisk totalt. All fisk unntatt ørret og gjedde var tellende.

– Det tok ganske lang tid før jeg fant fisken. Det var en del folk der, så fisken ble skremt. Da gikk den høyere i vannet. Da jeg oppdaga det, og det roa seg på isen, da fikk jeg dem, sier Borthen til nettstedet Jakt & Fiske.

Borthen brukte ifølge nettstedet i hovedsak mormysjka, men fikk også noe på lokkemeite. Det ble tatt noen respektable sik, og en håndfull fin harr, men abbor og mort var utslagsgivende. Da norgesmesteren først fant den rette plassen ble det over ti kilo på to hull i løpet av halvannen time.

Han har også andre tidligere pallplasseringer i meite og isfiske for lag, men dette er den første pallplassen et individuelt Isfiske NM.

Nå kan han notere ned gull i NM Isfiske, NM tradisjonelt meite og NM moderne meite, samt gull i NM isfiske for lag, og mormysjka individuelt.

– Det har tatt noen år, men nå har jeg alle de individuelle titlene. Jeg kommer ikke til å pensjonere meg allikevel av den grunn, sier norgesmesteren til Jakt & Fiske.

Kjell Joar Nerhagen veide inn 9974 gram, og sikret dermed Trysil SFKs andre NM-medalje for helgen.

Christina Holtslag fra samme klubb gikk i tillegg helt til topps i junior dameklassen med 5194 gram fisk totalt.

Artikkeltags