– Vi har fullt trykk på å utvikle stisykkeltilbudet i Trysil videre. Vi er i gang med å utvide Gullia med ytterligere fem kilometer som vi åpner suksessivt utover høsten. Her blir det blå, rød og svarte tilrettelagte stier, sier Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil til terrengsykkel.no.

Det foreligger også konkrete planer for enda flere nedoverbaserte løyper, som både kan nås via skiheisen og uten. Disse vil ikke bli påbegynt før neste sesongen.

– Vi ser også på tilrettelegging av flere stier i forbindelse med heisen. Her har vi innspill på både enklere, grønne stier men også litt tøffere alternativ sammenlignet med Magic Moose.

Magic Moose er flytstien på sju kilometer som i dag går fra toppen av stolheisen og helt ned til Turistsenteret på sørsida av fjellet.

– Dette avklares høsten 2017 for bygging i 2018, sier Lohne, som også påpeker at de har mulighet for å ta i bruk området mot Høgegga, hvor de svarte alpinbakkene ligger, for mer endurobaserte løyper.

Fageråsen kan også være et aktuelt sted å bygge ut løypenettet.

– Mange bor i hytter på nordsiden av fjellet i Fageråsen, og vi vil se på hvordan vi kan tilrettelegge mer for stisykling i dette området. Her kommer man opp på høyfjellet, så det vil bli et magisk sykkelområde, sier Lohne, og legger til at disse løypene også vil knyttes opp mot det eksisterende tilbudet på sørsiden av fjellet.