Trysilfjellet feiret med barneskolene

50 ÅR: 470 barneskoleelever deltok i mandagens feiring. (Foto: Skistar/Einar Røyne)

50 ÅR: 470 barneskoleelever deltok i mandagens feiring. (Foto: Skistar/Einar Røyne)

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag var 470 barneskoleelever fra hele Trysil invitert til bursdagsfest i Trysilfjellet.

DEL

Som en del av 50-årsjubileet til Trysilfjellet inviterer Destinasjon Trysil og Skistar alle barne- og ungdomsskoleelever i hele Trysil kommune til bursdagsfest. Totalt er 685 barn invitert, 470 barneskoleelever og 220 ungdomsskoleelever.  

– Det er viktig å ta med ungene i feiringa av Trysilfjellet, og gi dem en mulighet til å være med på dette. Det er nok mange som kjenner fjellet godt og har vært her mye, men det er også helt sikkert noen som ikke har vært her så mye. I dag er alle barneskolene invitert, både kommunale og private, forteller daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Mandag morgen hentet Skistar samtlige elever med buss og fraktet dem opp til turistsenteret og Radisson Blu. Der ble det scooterkjøring, Valleshow, aking, visning av tråkkemaskiner. Elevene ble også delt inn i grupper der de skulle gjennomføre små oppgaver.

– De får også en innføring i historien om Trysils skieventyr av Roar Vingelsgaard. Det blir grilling av pølser og kakespising. Til slutt skal vi dokumentere det hele med å skrive ”50” med alle barna i snøen, og filme dette med drone, forteller Sanaker Lohne.

– På torsdag inviterer vi ungdomsskoleelevene. De får en litt annerledes dag, som starter med en historietime med Vingelsgaard før alle sammen får en gratis dag på ski i Trysilfjellet, sier hun.

Artikkeltags