For Elverum handlet det meste om å overleve da de møtte Kongsvinger i første runde av cupen lørdag ettermiddag.

De var avhengige av en maksdag, samtidig som Kongsvinger helst burde være litt under pari sa Elverums trener Stian Aasen før kampen.

Blytung start

Dessverre skulle det ikke gå mer enn to minutter før et Kongsvinerlag i storform tok ledelsen på Elverum Stadion med et knallskudd av Victor Grodås.

Det var ikke vanskelig å se at Elverum har vært uten obligatoriske kamper på nesten to år, for Kongsvinger styrte det meste av kampen og skapte de største sjansene.

Etter 34 minutter sprakk det nok en gang for Elverum, da unggutten Jesper Andreas Grundt økte ledelsen til 2–0.

Plutselig så det veldig mørkt ut for de hvitkledde, men like før pause viste Elmahdi Bellhchen fram noen vanvittige ferdigheter da han tok med seg ballen og dro av hele Kongsvingerlaget før han satte ballen i mål fra skrå vinkel.

Spikeren i kista

Dermed gikk lagene til pause med 1–2 og Elverum hadde plutselig mye bedre muligheter til å få et resultat ut av kampen.

Andre omgang startet jevnt, men etter 65 minutter spilt ender det med scoring til Kongsvinger signert Harald Holter, og plutselig hadde de rødkledde en fot i neste runde.

1–3 ble til slutt også sluttresultatet på Elverum Stadion. Elverum ryker dermed som forventet mot et sterkt lag fra Kongsvinger, som fortsetter den gode sesongen.