Flere til fjells med båten

FORNØYD: Styreleder Jan Åge Røtnes er godt fornøyd med sesongen. Her på brygga i Buvika.

FORNØYD: Styreleder Jan Åge Røtnes er godt fornøyd med sesongen. Her på brygga i Buvika. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fæmund II hadde satt seg et hårete mål om å frakte 7.000 passasjerer denne sesongen, og endte på 7.350 passasjerer. Styreleder Jan Åge Røtnes er strålende fornøyd.

DEL

Båten hadde siste seilas søndag, og kunne notere solid økning i antall passasjer. I forhold til i fjor er passasjergrunnlaget økt med 27 prosent. Røtnes tror det skyldes flere forhold.

– Hovedgrunnen er nok at turismen i eget land og spesielt fjellturismen har økt denne sesongen. Alle melder om økning. Vi har skapt oppmerksomhet rundt båten ved å være aktive i media og på sosiale medier. Og så har vi lagt til Buvika som anløpssted og prøvd det ut med to anløp i uka i fire uker i år. Buvika blir anløpssted også neste år. Her har det vært mye aktivitet på anløpsdagene. Det har fungert som sosialt samlingspunkt i Sømådalen. sier Røtnes.

Ny skipper

Skipper Odd Kjøsnes har seilt på Femund i 27 somre sammen med kona Kristin som har styrt serveringen ombord. Nå bli begge pensjonister, og jakten på Kjøsnes' etterfølger har startet.

– Vi er i gang med å rekruttere ny skipper, og har vært i samtale med flere. Det har vært stor interesse for jobben, og vi er i gang med forhandlinger med en søker. Avtalen er ennå ikke landet, sier Røtnes.

Lokalmat

Fordi Kristin Kjøsnes også slutter, er styret også i gang med å finne ut av hvordan serveringstilbudet på båten blir neste sesong.

– Foreløpig har vi bare luftet noen tanker, men vi ønsker å utvikle tilbudet videre med lokalmat, og har drøftet det med lokalmatprodusenter. Vi skal bruke høsten på å snekre sammen et serveringsopplegg med lokalmat, sier Røtnes som også gleder seg over at flere passasjerer også betyr bedre økonomi for Fæmund II.

LES OGSÅ:

Artikkeltags