Planer for videreutvikling av Atnasjøanlegg som turistmagnet

Uteanlegget ved Atnasjø kafe. Foto: Sigbjørn Kristiansen

Uteanlegget ved Atnasjø kafe. Foto: Sigbjørn Kristiansen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det arbeides med planer for en videreutvikling av Atnasjø kafe til en spennende turistmagnet ved den Najonale Turistveien Rondane i Sollia. Onsdag skal formannskapet i Stor-Elvdal ta stilling til saken.

DEL

Atnasjø kafe har enkle overnattingshytter i tillegg til sin kafédrift. Anlegget har gjennom hele perioden fra Kari og Rolf Øvergaard begynte sin kafevirksomhet på dette stedet i lia ved Atnasjøen, senere utvidet virksomheten fra 1950 årene. Etter hvert ble dette et populært stoppested langs Atnasjøen, med sin storslagne utsikten mot Rondanemassivet. Et serviceanlegg hvor det ble skapt en spesiell atmosfæren, og der trafikken stadig økte.

Dagens eiere Gerd Kristiansen og Erik Hermansen kjøpte kafèanlegget som de startet opp i 2004, og kort tid etter at de overtok, utvidet de anlegget. En prosess som pågikk i omkring to år.

Både nord og sør for selve kafèanlegget ble det satt opp flere utleiehytter i 80-årene.  I den nye planen blir det åpnet for hyttebebyggelse.

Gjennom årenes løp har anlegget vært drevet av forskjellig eiere.

De siste års tilrettelegging ved Sohlbergs plass og Straumbu som naturlige stoppestedet ved den nasjonale turistveien. Stoppesteder som har bidratt med økt fokus på den moderne, norske arkitektur i samspill med de naturgitte forhold - som avspeiles  i de to anleggene ført opp i betong, og senere premiert, både nasjonalt og internasjonalt.

Det er grunneierne som er interesserte i å få en videreutvikling av kafèområdet til en spennende turistmagnet hvor det etableres et fullskala servicenivå med overnatting og andre tilbud som har sin plass i et framtidig anlegg med blant annet hytteutleie.

Artikkeltags