500 meter med sykkelstier i Ljørdalen skal stå ferdig til høstferien

SYKKELSTIER: Et glimt fra arbeidet med den lengste sykkelstien i Fulufjellet fredag. I forgrunnen ses Jørn David Bekkelund fra Trysil Bike Arena, i bakgrunnen daglig leder i Fulufjellet AS, Jan -Erik Nordnes, Per Erik Storbæk og John Esten Leeteng

SYKKELSTIER: Et glimt fra arbeidet med den lengste sykkelstien i Fulufjellet fredag. I forgrunnen ses Jørn David Bekkelund fra Trysil Bike Arena, i bakgrunnen daglig leder i Fulufjellet AS, Jan -Erik Nordnes, Per Erik Storbæk og John Esten Leeteng Foto:

Den lille sløyfa på 150 meter er ferdig. Nå pågår arbeidet for fullt slik at også sykkelløypa på 350 meter skal stå ferdig til høstferien, og lokale beboere, hytteturister og andre besøkende kan få ta Fulufjellets egen lille bikearena i bruk.

DEL

Det er ennå et stykke til man kan sammenlikne seg med Trysil Bike Arena – og der er det nok ikke så mange som tror at man noen gang vil komme.

Men stibyggere fra Trysil Bike Arena bistår i arbeidet, og sørger for at det blir gravd inn nok doseringer og dumper i terrenget i Fulufjellet til at sykkelentusiaster også her vil kunne finne utfordringer nok.

Arbeidet ble påbegynt i begynnelsen av uka, og den første løypa står altså allerede ferdig.

Ferdig 28. september

– Målsettingen er at også den lange sløyfa skal være ferdig til åpningen 28. september, da Oslo innleder sin høstferie. Sykling er veldig populært, og vi er heldige som få nyte godt av kompetansen som finnes i Trysil Bike Arena. Jeg er imponert over det arbeidet som de og Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena, har bidratt med denne uka, sier Jan-Erik Nordnes, daglig leder i Fulufjellet AS.

Etter planen skal det neste år bygges ytterligere tre kilometer med sykkelstier i Fulufjellet.

– Vi er glade for å bistå med vår kompetanse. Det er bra for hele kommunen at det også etableres sykkelstier i andre steder enn i og rundt Trysilfjellet. Nå står det også flere nye stier ferdige i Flendalen, sier Norderhaug.

– Familievennlig

Han forteller at stiene som nå bygges i Ljørdalen er i kategori grønn (lett) og blå (litt mer utfordrende).

– Dette passer godt for familier. Totaltilbudet i Trysil øker, og det er positivt for Trysil Bike Arena og for Destinasjon Trysil, sier han.

Ifølge Lars-Erik Nordnes har tre gravemaskiner vært i bruk hele uka.

– Vi graver så lite som mulig, og er opptatt av å gjøre så små inngrep i terrenget som vi kan, sier han.

Nordnes håper at sykkeltibudet sammen med andre sommeraktiviteter i området bidrar til at kafeen i Fulufjellet kan være åpen også om sommeren.

Artikkeltags