Det bekrefter bransjenettstedet Kampanje.

– Tilbudet som Telenor sendte i går kveld, og som de kaller en saftig prisøkning, er i realiteten ikke er tilbud, men et krav. De krever å betale mindre for en avtale med TV 2 enn de faktisk gjør i dag. De bruker størrelsen og makta si for å legge enda større press på oss. Telenor er den aktøren som vi får aller dårligst betalt av, og nå ønsker de å betale enda mindre, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 til NTB.

Konflikten har vart siden 3. desember i fjor.

– Vi ønsker en langsiktig avtale med TV 2 som favner alle kanaler og strømmetjenesten TV 2 Play og har forhandlet lenge med mål om å få til akkurat det – men vi ser at det tar for lang tid å bli enig på alle punkter, og det er uholdbart at kundene skal bli rammet i så lang tid, skrev Amalie Knudsen, informasjonssjef for TV i Telenor, til NTB tidligere onsdag.

– Vi har derfor sendt et tilbud til TV 2 der vi byr på en saftig prisøkning på hovedkanalen og Nyhetskanalen. For kundenes del håper vi at TV 2 aksepterer det – slik at vi kan jobbe for å bli enige om resten uten at seerne blir så hardt påvirket som de gjør i dag, fortsetter hun.

– Telenor vet at TV 2 ikke kan ikke dele opp innholdet og selge det à la carte. Da ville vi ikke overlevd. Det slår fullstendig beina under vår mulighet til å finansiere journalistikken og programmene våre. Det har de andre distributørene skjønt. De betaler markedspris for alt innhold, svarer Sandnes.

(©NTB)