Det har vært usikkerhet rundt Thoresens framtid. Hans nåværende avtale løper ut etter verdensmesterskapet i mai, men den blir etter alle solemerker forlenget. Ifølge TV 2s opplysninger kommer det til å skje tirsdag.

Kanalen skriver at ledelsen i Norges Ishockeyforbund legger fram innstillingen om ny Thoresen-kontrakt for styret mandag kveld.

Thoresen selv har uttalt at han ønsker å fortsette i jobben som landslagssjef. I forrige uke sa hedmarkingen dette til NTB:

– Jeg har ikke fått noe skriftlig tilbud, men har snakket med sportssjefen om en forlengning. Det er mulig det blir en avklaring i løpet av måneden.

Ville ha endringer

Etter fjorårets VM i Danmark ble det gjort en evaluering som slo fast at man trengte en del endringer når det gjaldt spillestil. Flere av landslagsveteranene etterlyste litt mer plan i spillet under VM, spesielt i overtallsspillet.

Thoresen overtok etter Roy Johansen i 2016. Det første han gjorde som landslagssjef var å ta Norge til OL i Pyeongchang. I hans første VM i Frankrike og Tyskland i 2017 ble det 11.-plass. I OL klarte Norge å ta seg videre til kvartfinalen, der det ble stopp mot de russiske OL-utøverne.

Noen hakk svakere

Danmark-VM ble preget av en del forfall fra etablerte spillere, og det ble en skuffende 13.-plass til slutt. Det var et par hakk dårligere enn det ofte ble under Johansens regime.

I april skal Norge møte Sverige, Finland og Danmark i seks oppkjøringskamper. VM i Slovakia innledes 10. mai mot Russland.

Senere i gruppespillet følger Tsjekkia, Sverige, Sveits, Østerrike, Italia og Latvia. Norge spiller sine kamper i Bratislava.