Kjartan og Knut Ivar vant «Sommerhytta», men de andre deltakerne raser mot TV 2

DELTAKERNE: Emma Vestby-Kornstad, og pappa Jostein Kornstad, foran til høyre, sammen med resten av deltakerne i serien.

DELTAKERNE: Emma Vestby-Kornstad, og pappa Jostein Kornstad, foran til høyre, sammen med resten av deltakerne i serien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ekteparet Kjartan Haugen (44) og Knut Ivar Pelerud (51) stakk av med seieren i den tredje sesongen av «Sommerhytta» på TV 2. De andre deltakerne, der iblant Emma Vestby-Kornstad (22) og faren Jostein Kornstad fra Våler, mener imidlertid at vinnerne ikke ble kåret på en rettferdig måte.

DEL

Det skriver TV 2 torsdag kveld.

I finalen var det svært likt, og til slutt sto det mellom Knut og Kjartan, og duoen fra Våler. Det var stemmen til Finn Schjøll som avgjorde.

Schjøll ga sin gullhammer til Knut og Kjartan. Da hadde ekteparet seks gullhammere – én mer enn andreplassen.

Ekspert Aina Sollie Steen ga også sin stemme til Knut og Kjartan.

De seks deltakerne som ikke vant Sommerhytta anklager nå TV 2 og produksjonsselskapet Strix for skittent spill, skriver VG.

En av dommerne som trekkes fram er Finn Schjøll, som var i en middag med en av vinnerne for ti år siden. Schjøll avviser overfor TV2.no at det har vært sterke bindinger mellom ham og vinnerparet.

Den andre dommeren som anklages for å ha forbindelser til vinnerparet, er Aina Sollie Steen. Like før innspillingen av Sommerhytta jobbet hun nemlig som fotostylist på en reportasje for et interiørmagasin, og reportasjen var fra parets private bolig.

Ifølge VG har det blitt avholdt flere oppvaskmøter mellom produksjonen, TV 2 og deltakerne etter innspillingen.

Til VG uttaler deltakerne at de mener at vinnerne burde vært disket.

På grunn av kritikken etter årets Sommerhytta-finale har TV 2 besluttet å gjøre endringer i framtidens produksjoner av lignende realitykonkurranser.

– Premier i store realitykonkurranser er av en slik art og har så høy verdi, at vi har besluttet å koble inn en uavhengig tredje instans som controllerfunksjon i slike konkurranser, sier programredaktør i TV 2, Jarle Nakken Nakken.

Artikkeltags