Topp sier at TV-aksjonen ikke bare er en bøsseaksjon lenger.

Det legges også ned mye arbeid i å få næringslivet til å støtte opp om TV-aksjonen, som i år arrangeres til inntekt for Regnskogfondet og arbeidet med å bevare regnskog og urfolks rettigheter i Peru, Brasil, Kongo og Ny-Guinea.

LES OGSÅ: Mye å takke regnskogen for (Ø+)

Ringedugnad

Tirsdag formiddag er det klart for ringedugnad flere steder i fylket.

I Elverum er det landbruks- og skogbrukssjef Erik Stenhammer fra Elverum kommune som leder dugnaden fra Norsk Skogmuseum.

Spesialrådgiver Dag Hareide i Regnskogfondet skal også være til stede på Skogmuseet tirsdag formiddag.

Det skal videre ringes fra sentraler i Tynset, Hamar, Kongsvinger, Sør-Odal og Åsnes.

– Totalt har vi 50 personer som skal ringe rundt til bedrifter i Hedmark. Næringslivets folk skal ringe hverandre for å øke oppslutningen om TV-aksjonen også blant små og mellomstore bedrifter, opplyser fylkesaksjonsleder Topp, som drømmer om at tirsdagens ringedugnad skal bli like bra som den i 2013.

– Da fikk vi inn nesten 1,3 millioner kroner på et par timer, noe som ikke bare var et godt resultat, men som også bidro til at Hedmark ga mer enn Oppland totalt. Kun en gang i løpet av 41 år har det skjedd at Hedmark har slått Oppland når det gjelder å gi mest til TV-aksjonen. Jeg håper det skjer igjen i år, sier Topp.

Fra en skog til en annen

Fylkesordfører Dag Rønning (Sp) er allerede i gang med å samle inn penger.

Han mener det er viktig at skogfylket Hedmark hjelper andre skogområder, som trenger bistand.

– Jeg har vært i kontakt med Glommen Skog, som gir 15.000 og som utfordrer Mjøsen Skog, Stora Enso og Nortømmer til å gjøre det samme, sier Rønning.

Tore Topp mener det er rett og rimelig at folk i barskogbeltet viser solidaritet med folk i regnskogbeltet.