Klokka 16 startet frivillige over hele Norge med å gå fra dør til dør. Kommunikasjonsansvarlig Maren Thorsen Bleskestad i TV-aksjonen sier de har sikret nok bøssebærere til at hele landets befolkning skal få muligheten til å gi.

– I Tønsberg manglet det flere bøssebærere, men presten i Tønsberg kirke oppfordret i søndagsgudstjenesten folk til å melde seg. Da løste det seg, sier Bleskestad til NTB.

Givertoppen

Allerede halvannen time før bøssebærerne startet arbeidet var det samlet inn 43.341.274 kroner, ifølge en oversikt over årets innsamlingsaksjon.

På givertoppen troner Statoil ASA og Hydro, som begge bidrar med 1 million kroner.

– I tillegg til vårt bidrag på 1 million kroner auksjonerer vi i år bort «gullfatet», et forgylt oljefat som markerer at vi har produsert over 5 milliarder fat på Statfjord, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Fatet er lagt ut på auksjonsstedet QXL, og høyeste bud er på over 50.000 kroner.

– Vi håper på enda høyere pris slik at Røde Kors kan hjelpe flest mulig som er rammet av krig og konflikt, sier Pedersen.

Rema 1000 i Norge har gitt 500.000 kroner, det samme har DNB, og Landsorganisasjonen i Norge (LO) bidrar med 400.000 kroner.

Så langt er det i Stavanger kommune det er samlet inn mest penger, mens Oslo og Trondheim følger på plassene bak

Ski, dates og bil

I tillegg til pengene som blir samlet inn av bøssebærere, auksjoneres det bort både opplevelser og diverse andre ting der pengene går til TV-aksjonen.

Det høyeste budet så langt er på 111.500 kroner for en sending med Morgenklubben med Loven og Co fra Radio Norge.

Videre på lista over hva giverlystne kan by på, finner man blant annet et par signerte konkurranseski fra Marit Bjørgen, en Fiat 500 L, en statistrolle i NRK-serien SKAM og en skidress Therese Johaug brukte under VM i Falun.