(Hamar Dagblad)

– Vi bare måtte starte en av episodene ved Norges dyreste stupetårn, sier «Alt for Norge»-programleder Fridtjof Nilsen.

Feriebilder

Hamars dyre stupetårn er blitt et yndet sted for TV-produksjoner. Ylvis-brødrene har laget et innslag som kommer på TVNorge senere. I går ble det spilt inn en reklamefilm som skal bli en del av en landsomfattende kampanje i august.

Og tirsdag kom TVNorge igjen med et stort TV-team for å spille inn en episode av den populære realityserien «Alt for Norge», der norskamerikanere kommer til Norge for kjempe om å få møte slekten.

– I denne episoden skal amerikanerne leve litt som nordmenn. De skal på den perfekte norske bilferien, fra Hamar til Montebello camping. Vi har laget en liste over obligatoriske feriebilder som de skal ta underveis. Bilder er jo viktig for å vise andre hvor perfekt ferien har vært. Det er planen i dag.

– Hvorfor Hamar?

– Det er jo dette, som må være et av verdens dyreste stupetårn, sier Nilsen og peker bort betongkolossen som ligger og flyter i Mjøsa.

Hamar-semifinale

Hamar Dagblad fikk ikke lov til å ta bilde av deltakerne. Det ville selvsagt røpe en del av handlingen. Men:

– Vi er kommet til semifinalen, så nå begynner det å stramme seg til. Fire deltakere igjen, sier Nilsen.

Han overtok som programleder i fjor etter Henriette Bruusgaard. Nå spilles åttende sesong av serien inn; en serie som samler rundt en halv million seere hvert år.

– I fjor var det sol hele tiden under innspillingen, og det ser det jammen meg ut til at vi får sol denne sesongen også. Griseflaks, sier Nilsen og smiler.

– Hvordan er det å jobbe med «Alt for Norge»?

– Ofte når man jobber med TV må man tvinge fram poengene for å få fram et budskap. Her er det nesten motsatt. For norskamerikanerne dreier det seg om å fine fram til slekt og familie og få noen røtter. Det er så viktig for dem, at selv om vi gjør mye fjollete underveis, så er dette ramme alvor for deltakerne.