Jan Idar (49) styrer tømmene for årets Tynsetmartn

MARTNSKOORDINATOR: Jan Idar Slettan, alias DJ Janus 4K  styrer tømmene for årets Tynsetmartn.

MARTNSKOORDINATOR: Jan Idar Slettan, alias DJ Janus 4K styrer tømmene for årets Tynsetmartn.

- Jeg ble kastet inn som martnskoordinator for Tynsetmartn for tre uker siden. Folk forventer litt utvikling på martn, men det blir det ikke nå, sier Jan Idar Slettan.

DEL

2.–5. oktober er det igjen klart for en tradisjonell handelsmartn med «nogo attåt» på Tynset.

Likt med de siste årene

Slettan har sagt ja på forespørsel fra Tynset Næringsforening om å styre tømmene for årets Tynsetmartn. Han slår først som sist fast at det blir en martn som er ganske likt med de siste årene.

– Det handler om at Tynset Arrangement som har arrangert Tynsetmartn ble avviklet og at jeg ble kastet inn som martnskoordinator for tre uker siden. Jeg er ny på dette og ting tar tid. Jeg bidrar bare med å få på plass boder, og det er mange andre arrangører som står jevnstilt med meg. Jeg har en krevende jobb selv, men hvis ikke jeg sier ja, hvem skal da gjøre jobben? spør mannen som er kjent som DJ Janus 4K med 100 spilledager i året og ifølge seg selv attpåtil jobber i 130 prosent på Savalen Fjellhotell & Spa.

Thomas Tivoli

Slettan understreker at han ikke kjenner til alt som foregår, men at det blir Landbrukets Dag i Museumsparken. Det har blitt en svært populær dag som cirka 2.500 publikummere finner veien til årlig. Videre blir det martnsrevy i Kulturhuset og om lag 20 utstillere i Parkveien og på Torget, i tillegg til egne bodutstillinger både i Parkveien og på Alti og Domus.

Varehussjef på Domus og styremedlem i Tynset Næringsforening Odd Tronvold legger til at det også i år bli kortreist tivoli med Thomas Tivoli fra Elverum på Domustomta.

– Jan Idar Slettan ble forespurt om han var interessert i en liten jobb. Det er vi glad for at han var, sier Tronvold.

Ifølge Domus-sjefen har planleggingen av årets Tynsetmartn vært preget av mangel på ressurser i forbindelse med avviklingen av Tynset Arrangement.

Martn med variert innhold

– Tynset Arrangement var sekretariat for næringsforeningen og ansvarlig for denne type arrangement. En av utfordringene i kjølvannet av at de ble avviklet var å skape det lille ekstra for publikum som gjør at enda flere møter opp og finner vegen til det som foregår. Derfor endte vi opp med å gjennomføre Trolldager og Tynsetmartn som i år, sier han.

– Så må en sette seg ned og finne en god og farbar vei for arrangementer på Tynset i framtiden. Det vil bli satt ned en arbeidsgruppa og så får vi tro det kommer noe bra ut av det. Målet må være at vi kommer dit at noen får noen lyst og har evne til å skape utvikling innenfor de arrangementene som er, slik at de kan løftes ytterligere, fortsetter Tronvold.

Han legger til at Tynset Næringsforening mangler en styreleder og oppfordrer den som har lyst til å ta på seg vervet til å ta kontakt.

– Det ser ut som det blir en bra martn med variert innhold både i forhold kultur, underholdning og aktiviteter rundt om på hele tynsebyen. Vi prøver i hvert fall så godt vi kan å lage opplegg som genererer fornøyde tilreisende og gjester og håper publikum vil oppleve det samme, avslutter Tronvold.

Artikkeltags