Lattergaranti på mart'nsrevyen «Helt sjukt»

REVYGJENGEN: Denne gjengen serverer latterkule etter latterkule under årets mart'nsrevy på Tynset. Fra venstre: Vidar Negård, Hilde Jensvold, Stein Marius Bolstad, Arne Nordeng, Marit Elisabeth Negård, Håvar Bjørnseth Ødegård, Stine Kindølshaug, Mari Kverneng, Daniel Grindflek, Ella Røe-Sanki, Amund Mælan og Bjørn Ivar Aasheim.

REVYGJENGEN: Denne gjengen serverer latterkule etter latterkule under årets mart'nsrevy på Tynset. Fra venstre: Vidar Negård, Hilde Jensvold, Stein Marius Bolstad, Arne Nordeng, Marit Elisabeth Negård, Håvar Bjørnseth Ødegård, Stine Kindølshaug, Mari Kverneng, Daniel Grindflek, Ella Røe-Sanki, Amund Mælan og Bjørn Ivar Aasheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi har bare én tilskuer, og vi klarer ikke få han til å le engang, sa en av skuespillerne oppgitt i det han var i ferd med å gå av scenen. Problemet var at han tok feil. Fullstendig feil!

DEL

For der satt jeg og humret på en av de siste øvingene til revygjengen. Prøvde å ikke le for høyt, jeg var tross alt eneste publikummer i salen, og det ville vært direkte flaut å sitte alene og brøle ut i latter.

Så jeg måtte bare bite meg i leppa og slippe ut gapskratten som lett humring. For gapskratt blir det! Jeg stiller meg laglig til for hugg og gir herved dere – publikum – en lattergaranti. Revygjengen har nemlig fått inn 13 talentfulle skuespillere, med utmerket timing, på scenen. Det kommer veldig tydelig fram at de trives på scenen.

– Vi er bare amatører, og vi har ikke hatt noen form for audition. Det er folk som kjenner noen som kjenner noen. Alle her har jobb og skole ved siden av, sier Marit Elisabeth Nergård.

Manusforfatterne har brukt alle komedietriks i boka. Her er det ironi, sarkasme, flust med referanser og spark både øst, vest, nord og syd – stort sett lokale. Alle blir spøkt med, ingen slipper unna. Allerede i første scene får helsearkivet passet påskrevet. Det samme gjør samene og etter hvert smartingene, idiotene, ungdommene, gamlisene, bøndene, kongen og Rørosingene. NRK får passet påskrevet i samme scene som forskjellen mellom tradisjonelt Tolga-mål og det mer uvanlige vergemålet i kommunen forklares. Klosser innovasjon får sin egen sang, «Ingen vet hva Klosser gjør» med melodi fra CC Cowboys' «Harry». Det harseleres med både nærpolitireformen og doping i idrett i samme setning – og det fungerer. I det hele tatt fungerer det meste under årets mart'nsrevy.

Forestillingen er ment å vare en time, men det kan hende publikum må belage seg på mer latter enn det.

– Vi driver og leker med tanken om en pause, men det bryter opp forestillingen for publikum. Akkurat nå ligger vi på 1,5 time. Vi håper å få det ned til én time og ett kvarter, sier Vidar Negård.

Første forestilling er 2. oktober, og revyen går til lørdag 5. oktober. I tillegg til 13 skuespillere jobber seks personer bak scenen. Vidar Negård har regi, manusforfatter er Embret Nordseth og revysjef er Arne Nordeng.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken