Begravde tyvgods til en halv million under snøhaug

(Foto: Marius Melsnes, Veflen Entreprenør AS)

(Foto: Marius Melsnes, Veflen Entreprenør AS)

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeidsdagen ble noe utenom det vanlige for Veflen Entreprenør AS da bakkevarmeren deres til en halv million kroner ble stjålet og gravd ned i snø.

DEL

I Kaffegata på Flisa jobber Veflen Entreprenør AS med en jobb for Telenor hvor de skal grave ned fiberkabler. Grunnet kulden og frost i bakken har de brukt en «HeatWorker», en såkalt teletiner. Denne står på en biltilhenger, og har en verdi på en halv million kroner.

Den ble startet opp tirsdag kveld for å gjøre bakken varm, men da anleggsarbeiderne kom på jobb på onsdag var HeatWorkeren forsvunnet.

– Vi ble overrasket, og forsøkte å undersøke hvor den kunne være. Heldigvis har vi GPS-sporing på den, så vi satte i gang den og anmeldte samtidig forholdet, sier daglig leder Hans Otto Veflen til Østlendingen om saken som først ble omtalt av AT.no.

Vanskelig å finne

GPS-sporingen ga resultater og et par ansatte fulgte sporet et stykke. Et låst gjerde gjorde at de ikke kom seg lengre, og de så heller ikke snurten av tilhengeren. GPS-en stod allikevel på sitt og mente de var tett i nærheten.

Politiet rykket ut til stedet og sammen med de ansatte kom de seg inn på området. Ved første øyekast var ikke tilhengeren å se, men da de kikket mer grundig var det en stor snøhaug som så ganske mistenkelig ut.

– Det viste seg at tilhengeren var forsøkt gjemt og begravd under en stor snøhaug. Heldigvis hadde tyven tatt seg bry med å dekke den til med en presenning før den ble gravd ned, så tilhengeren var i god stand, sier Veflen og fortsetter:

– Politiet fant og tok seg av en som var mistenkt for tyveriet, og vi stod igjen med arbeidet med å få hengeren ut fra snøhaugen, sier Veflen.

Hans anleggsarbeidere fikk en litt annen dag på jobb enn de hadde planlagt.

Se bildegalleri fra da de fant og gravde løs HeatWorkeren:

I drift igjen

Hengeren fikk resten av onsdagen på verksted da batteriet var fjernet og ikke ble funnet igjen, men utover det er hengeren i dag tilbake i drift, og arbeidet med kabelgraving går som normalt.

– Vi får forsøke å jobbe inn den tapte dagen med arbeid, sier Veflen, som trekker et lettelsens sukk over at saken ble oppklart så raskt.

– Tyveri har vi opplevd før, men aldri noe som dette, og aldri om tyvgodset har blitt gravd ned i en snøhaug før. Heldigvis reagerte politiet kjapt, så vi er tilbake til normal drift, sier han med et smil.

Har erkjent forholdene

Politiførstebetjent i Solør, Mathis Briskerud opplyser at de har siktet en person i saken og vedkommende har erkjent de faktiske forhold.

– Det var økonomisk vinning som var bakgrunn for tyveriet, men nå blir det nok heller det motsatte, sier Briskerud.

Artikkeltags