Slik er UKM-livet i Løten: «Visste du at pølser skal trekkes og ikke kokes?» «I Løiten er det common knowledge, Amanda!»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag var det Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Løten.

DEL

Dagen startet med arrangøroppmøte klokka 11. Lyd og lys startet deretter å gjøre rede for øving mens nærmest nedsnødde løtensokninger og elverumsinger sporadisk dukket opp i løpet av de kommende timene. Ola, som en ridder i skinnende skjegg og hatt, kom med frukt og drikke til alle.

Blant eple-gomlingen og kaffedrikkingen møttes både gamle venner og nye bekjentskaper.

Medieteamet sitt formøte og Markus som gredde håret var den uoffisielle startstreken – UKM Løten 2018 var i gang, og stemningsnivået var like høyt som de snødekte veikantene utenfor.

«Visste du at pølser skal trekkes og ikke kokes?» «I Løiten er det common knowledge, Amanda!»

Rundt kl. 16 var deltakerne sultne, så da sto wienerpølser for tur. Halvparten av medieteamet, samt noen deltakere, tok dermed turen bort til kjøkkenet for å stå pølsevakt.

Heftige diskusjoner om vegetarianisme, Donald Trump, og melkesjokoladesaus fant sted blant latteren som suste over hodene på pølsevaktene. Debattene måtte settes på pause da de første pølsene var klare, og alle måtte samarbeide om å ransake kommunekjøkkenets skuffer – for hvor var pølseklypa?

«Du vet, det er alltid gøy å se seg selv bli stor og liten på kjelen!»

Snart er det showtime, og stemningen er fortsatt like god – særlig med teatergruppa sine vokaløvelser som bakgrunnsmusikk. Kristoffer Rasch Gustavsen (17) arbeidet i år som lystekniker, og kaller seg selv en «pyroteknikk-interessert gamer som spiller trompet». Da vi snakket med han under forberedelser satt han og kollegaene og arbeidet febrilsk med lysteknikken.

«Vi driver jo med det vi gjør på lys,» starter Kristoffer og humrer litt. « ... Også skal vi lagre. Da trykker jeg selvsagt på feil knapp, og tuller til alt! Så nå har vi jobbet lenge med å fikse det. Merkelig at jeg som har vært med i 4 år først nå tuller til!»

17.30 begynte tilskuerne å dukke opp for å se på kunsten, og da tok det ikke lang tid før crewet delte seg opp og gikk til arbeid med å enten servere saltstenger og Mozell, eller dytte UKM bilen fram til rampelyset. Tiden fløy like fort som snøfnuggene utenfor, og snart satt alle i salen og hørte på konferansier Edd Arne Stensåsen Skjønsberg (17) åpne showet.

Scenedeltakerne imponerte publikum, og applausen lå igjen i lufta lenge etter siste innslag.

Alt i alt var dagen en stor suksess, og alle gleder seg til å komme tilbake inn i UKM bobla på neste års mønstring!

Artikkeltags