Fant nye ulvespor på Tynset

VOTT OG ULVESPOR: I helga ble det funnet det som trolig er ulvespor ved Kurøsta i Tynset.

VOTT OG ULVESPOR: I helga ble det funnet det som trolig er ulvespor ved Kurøsta i Tynset. Foto:

Folk fant spor etter ulv på Kurøsta i Aumdalen i helga.

DEL

(Arbeidets Rett) Fredag var Statens naturoppsyn ute og undersøkte området der en ulv ble observert ved inngangen til Gammeldalen på Telneset torsdag.

Rovviltansvarlig Stein Arne Brendryen i SNO fortalte at de var ute med sporhund og prøvde å følge sporene. Håpet var at de skulle kunne finne DNA-spor fra ulven. Det gjorde de ikke, kan Brendryen opplyse.

Derimot kom det inn nye sporobservasjoner i helga. Folk hadde funnet ulvespor ved Kurøsta ikke langt fra Hemstadvangan i Aumdalen på Tynset. Også hit rykket SNO ut for å sjekke.

– Vi har i dag sjekket spormeldingen i Aumdalen, men heller ikke den har vi kommet noe videre med, sa Brendryen i en SMS til Retten mandag.

Han opplyser imidlertid at det ble plukket opp noe som kan være møkk fra ulv i Gammeldalen 20. april.

– Denne blir nå sendt inn for analyse, sier Brendryen.

Beitelag i området søkte om skadefellingstillatelse etter at ulven ble observert i et beiteprioritert område torsdag. Miljødirektoratet avslo, og viste til at Norge og Sverige har en avtale om å ta vare på genetisk viktig ulv, og at det på svensk side er genetisk viktige individer man ikke har oversikt over hvor oppholder seg for tida. Om man hadde funnet urin, hår eller møkk etter ulven, ville man kunnet fastslå om dette er nettopp en slik ulv.

Artikkeltags